Sökning: "Healthy Choice"

Visar resultat 1 - 5 av 139 uppsatser innehållade orden Healthy Choice.

  1. 1. PERCEPTION OF URBAN TREES AND THEIR ECOSYSTEM SERVICES

    Master-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskap

    Författare :Emma Dalros Sköld; [2023-08-03]
    Nyckelord :perceptions; tree preferences; urban trees; ecosystem services;

    Sammanfattning : Global urbanization is one of the most wide-ranging, irreversible, and rapid land-use changes in modern history. Natural elements, such as trees, should be incorporated into cities to produce sustainable urban environments. LÄS MER

  2. 2. Hållbar skolmat som accepteras, uppskattas och äts - önsketänkande eller en möjlighet

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Sebastian Tilmanis; [2023]
    Nyckelord :food choice; school meals; municipality; adolescents; sustainability; TPB; matval; skolmåltider; kommun; ungdomar; hållbarhet; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : This study examines the perception and acceptance of the Swedish tax paid school meals, its sustainability aspects and what factors that affect the students in their food choices in the municipality of Ängelholm from a student perspective. The guidelines for school meals in Sweden is for it to be healthy but in recent years also more sustainable. LÄS MER

  3. 3. Känsla av sammanhang i en hybrid arbetsmodell : En kvalitativ studie om upplevelsen av den organisatoriska och sociala arbetsmiljön vid hybridarbete

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för kultur och samhälle

    Författare :Linn Johansen; Hanna Okkonen; [2023]
    Nyckelord :Hybrid work; remote work; occupational health and safety OHS ; work environment; Sense of coherence SOC ; social relations; work-life boundary; Hybridarbete; distansarbete; hälsa och säkerhet; arbetsmiljö; känsla av sammanhang; sociala relationer; gränsen mellan arbete och fritid;

    Sammanfattning : Hybridarbete har medfört fördelar och utmaningar som arbetsgivare behöver uppmärksamma för att främja ett hälsosamt arbete. En hybrid arbetsform kan bidra med det bästa från två världar, distans- och kontorsarbete, förutsatt att arbetsgivare och arbetstagare samverkar för att utveckla nya färdigheter för att anpassa sig till det nya arbetssättet. LÄS MER

  4. 4. Addition of PromOat Beta-Glucan and Guar-gum to Gluten- Free Wheat Starch Pan Bread to increase Fiber while maintaining the Quality in Texture

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Devika Singh; [2023]
    Nyckelord :Gluten-Free bread; PromOat; Guar-Gum; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Gluten-free products have gained great attention in the last few years due to the growing incidence of celiac disease and the intolerance to gluten. The project is aimed to investigate the effects of adding PromOat, a good source of B-glucan to increase the fiber content and Guar-Gum to overcome the textural deformities in the gluten-free wheat starch Pan bread. LÄS MER

  5. 5. Maybe meat, maybe not? Analysing Swedish consumers’ preferences for plant-based meat alternatives

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emilia Mattsson; [2023]
    Nyckelord :willingness to pay; plant-based meat alternatives; discrete choice experiment; random utility theory; consumer behaviour;

    Sammanfattning : Plant-based meat alternatives (PBMAs) have grown in both demand and diversified supply. As follows, there has recently been an increase in research studying consumers' behaviour towards these products. This thesis aimed to add to the growing literature by analysing Swedish consumers' preferences for PBMAs. LÄS MER