Sökning: "Time-restricted eating"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Time-restricted eating.

  1. 1. Kan tidsbegränsat ätande främja viktminskning och förbättra de metabola parametrarna hos individer som är överviktiga eller lider av fetma?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Sophia Cierny; [2022]
    Nyckelord :Time-restricted eating; intermittent fasting; overweight; obesity; metabolic parameters; weight loss; glucose; insulin; triglycerides; LDL. HDL; Tidsbegränsat ätande; periodisk fasta; övervikt; fetma; metabola parametrar; viktminskning; glukos; insulin; triglycerider; LDL; HDL;

    Sammanfattning : Inledning: Övervikt och fetma är förknippat med flera ämnesomsättningssjukdomar. Kostens betydelse har blivit central i det förebyggande arbetet av övervikt och fetma. Periodisk fasta har under de senaste åren blivit ett populärt verktyg för viktnedgång och förbättring av den allmänna hälsan. LÄS MER

  2. 2. A Systematic Review of Time-Restricted Eating's Effect on Gut Microbiota and How It May Contribute to Cognitive Function

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskap

    Författare :Susanne Lind; [2021]
    Nyckelord :time-restricted eating; microbiota; gut-brain axis; brain-derived neurotrophic factor; butyrate;

    Sammanfattning : Time-restricted eating is a fasting diet where the food intake is restricted to a short, typically eight-hour, window each day. It is associated with health benefits such as weight loss, improved sleep, protection against cognitive disorders, and improved cognitive function. LÄS MER

  3. 3. The effect of time-restricted feeding on glycemic biomarkers : A literature study

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Henrik Bo Pedersen; [2020]
    Nyckelord :Intermittent fasting; time-restricted feeding; type 2 diabetes mellitus; prediabetes; metabolic disorders; fasting glucose -insulin; mean glucose; HbA1c; postprandial glucose -insulin response; insulin sensitivity; insulin resistance; β-cell function;

    Sammanfattning : Background: The prevalence of diabetes and obesity has been on the rise for many years and the search for new and effective dietetic solutions aiming at reducing calories, reducing body mass and improving diabetes has been ongoing. Currently, the intermittent fasting diet - the practice of alternating periods of eating and fasting - is gaining popularity. LÄS MER