Sökning: "TorkaS"

Visar resultat 16 - 20 av 81 uppsatser innehållade ordet TorkaS.

  1. 16. Leverförfettning – förekomst hos älg i norra Sverige

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Emma Johansson; [2020]
    Nyckelord :älg; alces alces; leverförfettning; metabolism; reproduktion; hepatit;

    Sammanfattning : Leverförfettning är ett syndrom som kan orsakas av flera olika faktorer och är vanligast beskrivet hos mjölkkor kring kalvning, men även hos andra domesticerade djur. Leverför-fettning innebär att ett ökat antal lipider ackumuleras i levern på grund av bristande förmåga hos levern att oxidera lipiderna eller att utsöndra dem. LÄS MER

  2. 17. Temperaturens och luftflödets inverkan på torkprocessen vid varmluftstorkning av väl mogen banan

    M1-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Josefine Söderlund; [2020]
    Nyckelord :varmluftstorkning; masstransport; banan;

    Sammanfattning : With an ever-increasing population, we meet a constantly growing need for resources, such as food. Globally, 1,6 million tonnes of food are wasted. This amount corresponds to everything that goes to waste throughout the whole food production from farm to table. One of the major sources of food waste comes from grocery stores. LÄS MER

  3. 18. Framställning av utrustning för inspänd torkning av pappersark

    M1-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Moa Magnusson; [2020]
    Nyckelord :Produktutveckling; Innovation; Design; Papper; Konstruktion; Torkutrustning; Torkning; Dragstyrka; Brottöjning; Dragstyvhet; TEA; Inspänd torkning; Mekanik; Hållfasthetslära; Konstruktionsteknik; CAD; Maskinteknik;

    Sammanfattning : A Thesis work has been performed along with BillerudKorsnäs AB, as a closing course of the Bachelor of science in Mechanical Engineering, Karlstad University. This report contains the process of a product development of an equipment for restrained drying of paper. LÄS MER

  4. 19. Förädling av vildsvinskött genom torkning

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Alexandra Hicks; Peter Nilsson; [2019]
    Nyckelord :vildsvin; torkning av kött; proteindenaturering; muskelfibrer; vätskehållande förmåga; köttextur; diffusion; saltning av kött; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Tanken med examensarbetet var att skapa grund för en framtida torkad produkt baserad på vildsvin. Vildsvin är idag en outnyttjad klimatsmart resurs som det finns gott om i våra skogar. Idén med att göra en produkt av vildsvinskött kom under vårterminen i kursen produktutveckling, som ingår i utbildningen Livsmedelsteknisk. LÄS MER

  5. 20. Studie av ett bottenbjälklag av KL-trä som exponeras mot en icke helt fuktuttorkad betongplatta

    Kandidat-uppsats, KTH/Byggteknik och design

    Författare :Adel Kassir; Kopka Radoslaw; [2019]
    Nyckelord :CLT; Moisture; concrete; WUFI; KL-trä; fukt; betong; WUFI;

    Sammanfattning : Fuktskador i material är ett stort problem i dagens byggbransch, detta leder till en förbrukning av enorma resurser vid reparationer som görs för att undvika hälsorisker vid mögeltillväxt när en fuktskada inträffar. I denna rapport undersöks den kritiska relativa fuktigheten för ett korslimmat träbjälklag som uppfuktas av betongens uttorkning i grunden, där uttorkningstider för betongen beräknas i programmet TorkaS och fukttransport beräknas med hjälp av icke-stationära fuktberäkningar som utförs i datorprogrammet WUFI. LÄS MER