Sökning: "attityder functional food"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden attityder functional food.

  1. 1. Choice editing for sustainable development : consumer attitudes toward food retailers limiting food choices

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Andrea Biro; Emma Svensson; [2021]
    Nyckelord :choice restrictions; environment; food retailer strategies; freedom of choice; health; paternalism; perceptions;

    Sammanfattning : Society is facing significant challenges in transforming to a sustainable food system where healthy food is provided, while reducing the negative environmental impact. Yet, it is debatable whose responsibility it is to provide healthy, environmentally friendly food from sustainable food systems. LÄS MER

  2. 2. Reasons to believe - reasons to buy : factors influencing the consumers' choice when buying probiotic products

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Emelie Elmlund; Mirjam Ros; [2011]
    Nyckelord :Functional foods; Attitudes; Total Food Quality Model; Probiotic products; Consumer behaviour; Knowledge; Attityder; Probiotiska produkter; Probiotika; Konsumentbeteende; Kunskap;

    Sammanfattning : The purpose of this thesis was to describe what factors influence consumers’ choice when buying probiotic products. Functional Foods have been predicted a bright future on the food market but so far the concept have not been embraced by the consumers. The reasons for this are many and not clearly understood. LÄS MER

  3. 3. Vad har 18-19 åringar för attityder mot Functional Food? : - En kvalitativ studie

    Kandidat-uppsats, Akademin för hållbar samhälls- och teknikutveckling

    Författare :Myriam Sidibé; Muna Ahmed Ismail; [2009]
    Nyckelord :konsumenters attityder; Functional Food; konsumentbeteende; attitydens beståndsdelar;

    Sammanfattning : Problem: What attitudes do young adults have towards Functional food? Is there any relation between these attitudes and young adults behaviour towards Functional Food? Purpose: The purpose of our thesis is to understand young adults attitudes towards Functional Food and also examine the relation between these attitudes and their behaviour towards Functional Food.  Method: The authors of this thesis have used a qualitative method for data collection, focus group interviews. LÄS MER

  4. 4. Det växer så det knakar! Vad påverkar konsumentens val av återhämtningstillskott

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Niklas Nilsson; Andreas Bengtsson; Albert Aguilar; [2005]
    Nyckelord :Återhämtningstillskott; Gainomax; Proviva Active; Twinlab Super Gainer Fuel; kosttillskott; performance food; functional foods; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Syfte Vi har för avsikt att öka förståelsen för hur valet av återhämtningstillskott styrs av konsumentens beteende och analysera i vilken grad olika faktorer påverkar detta val. Vår förhoppning är att denna insikt skall kunna bidra till att minska det informationsbehov som företag i denna bransch ställs inför där de idag kan ha bristfällig information. LÄS MER

  5. 5. Konsumentinställning till Functional Food i Sverige och Danmark - skillnader i attityd och adoptionsbenägenheter

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Johan Fjelkner; Karin Westin; Samuel Bergh; [2003]
    Nyckelord :Functional food; cereal bar; adoption; köpbeteende; Sverige; Danmark; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Den här uppsatsen behandlar skillnaderna i attityd till Functional food mellan Sverige och Danmark. Syftet är att utreda, med hjälp av adoptionsteorier, segmenteringsteorier och teorier om kulturella skillnader, de olikheter som finns mellan de danska och svenska konsumenternas attityder och inställningar till Functional food och hälsomat. LÄS MER