Sökning: "folkhälsa livsmedelsverket"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden folkhälsa livsmedelsverket.

  1. 1. Nordiska näringsrekommendationerna vs populärvetenskapliga dieter: Kvinnors och mäns erfarenheter, kunskaper och källor till kostinformation.

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknik

    Författare :Elin Landelius; Anna Sturk; [2021]
    Nyckelord :Nordiska näringsrekommendationer; NNR 2012; dieter; kost; trovärdighet; populärvetenskap; Livsmedelsverket; hälsopromotion; folkhälsa;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka svenska kvinnors och mäns erfarenheter av populärvetenskapliga dieter samt de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR), deras kunskaper om kost och källor till kostinformation. Syftet var även att undersöka om det fanns några skillnader mellan kvinnor och män, samt mellan låg- och höginkomsttagare. LÄS MER

  2. 2. Motsägelsefullt hälsobudskap inom idrotten?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Matilda Karlsson; Olivia Nilsson; [2018-08-15]
    Nyckelord :idrottsanläggning; livsmedelsutbud; näringstäthet; nordiska näringsrekommendationer; café;

    Sammanfattning : De nordiska näringsrekommendationerna tillråder ökad konsumtion av frukt och grönsaker, dessutom ett begränsat intag av salt, socker och mättat fett. Föregående regering har låtit Livsmedelsverket och statens folkhälsoinstitut sammanställa strategier för att nå ökad folkhälsa (Livsmedelsverket & Folkhälsoinstitutet, 2005). LÄS MER

  3. 3. Svenskars kännedom om Livsmedelsverkets kostråd : En kvantitativ enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elin Severus; Annifrid Söderlund; [2017]
    Nyckelord :Svenskar; Kostråd; Kännedom; Livsmedelsverket; Folkhälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund I Sverige har över hälften av befolkningen övervikt eller fetma, enligt Folkhälsoinstitutet senaste rapport. Ytterligare en folkhälsorapport visar att 11 procent av Sveriges sjukdomsbörda idag beror på ohälsosamma matvanor. LÄS MER

  4. 4. Kommunikation i social marknadsföring : matmodeller i grundskolemiljöer

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Jessica Sandervig; [2016]
    Nyckelord :folkhälsa; livsmedel; nudging; rekommendationsmodell;

    Sammanfattning : Ohälsa är ett växande problem runt om i världen och enbart i Sverige beräknas folkohälsan kosta 120 miljarder kronor årligen. Flera länder använder statliga incitament för att stimulera folkhälsa, till exempel skatter. Målet är att minska på andelen socker, salt och fett i livsmedel. LÄS MER

  5. 5. HÄLSOEFFEKTER VID LÅGKOLHYDRATSKOST I ALLMÄNHET OCH LCHF KOST I SYNNERHET : En litteraturstudie

    M1-uppsats, Institutionen för vård och natur

    Författare :Therese Magnusson; Therése Mårtensson; [2013]
    Nyckelord :low carbohydrate diet; LCHF-diet; health effects; public health; lågkolhydratskost; LCHF-kost; hälsoeffekter; folkhälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund: LCHF-kost innehåller mycket fett och extremt lite kolhydrater och har delat in experter i två läger, förespråkare och motståndare till LCHF. Lågkolhydratskost innehåller mindre än 200 g kolhydrater, 200 g – 300 g är de rekommenderade intaget enligt WHO och Livsmedelsverket. LÄS MER