Sökning: "hållbar livsmedelsindustri"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden hållbar livsmedelsindustri.

  1. 1. Self-assessment for SMEs to address operational and environmental performance. : Combining SCOR, SustainableSCOR, and LCA methodologies in the food industry

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Franz Rothschild; [2022]
    Nyckelord :Supply chain management; environmental management; green supply chain management; sustainable chain management; performance measurement systems; SCOR; LCA; SustainableSCOR; SME;

    Sammanfattning : As world population grows, so does the demand for resources exploitation and transformation. This, in turn, has an effect in the increase of the related wastes. Facing these challenges by designing and developing sustainable products and supply chains, processes, operations, and management is becoming increasingly important. LÄS MER

  2. 2. Is the growing demand for plant-based food disrupting the food industry?

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Anna Tjernlund; [2021]
    Nyckelord :Sustainable transformation; plant-based; food industry; Oatly; dairy alternative; consumers; sustainability; Hållbar utveckling; industriell transformation; växtbaserat; livsmedelsindustri; mejeriindustri; mjölkalternativ; matindustri; konsumenter; hållbarhet; Oatly;

    Sammanfattning : Many industries are following a trajectory where today’s production and consumption patterns are putting unsustainable strain on the health of our planet. One industry with particularly large impact is the animal-based food industry. LÄS MER

  3. 3. Carbon dioxide utilization in the food industry. Synthesis of carbohydrates and their precursors via photocatalytic reduction of carbon dioxide

    Master-uppsats, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Alex Mosquera Canchingre; [2020]
    Nyckelord :CO2 utilization; photocatalysis; carbohydrates; artificial photosynthesis; sustainable food industry; CO2-användning; fotokatalys; kolhydrater; artificiell fotosyntes; hållbar livsmedelsindustri;

    Sammanfattning : Today’s society strives to eliminate the carbon dioxide (CO2) emissions, which is the main greenhouse gas emitted through anthropogenic activities and contributes to climate change. In this project utilization of CO2 emissions from waste to energy plants to carbohydrates via photocatalytic reduction with water and further carbon coupling reactions is investigated. LÄS MER

  4. 4. Innovera med data : Bidra till en mer hållbar livsmedelsindustri med hjälp av Design thinking

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för matematik och datavetenskap (from 2013)

    Författare :Martin Högberg; Victor Olofsson; [2020]
    Nyckelord :design thinking; innovera med data;

    Sammanfattning : Sustainable shopping is something that in recent years has become a growing trend among consumers. However, it can be difficult to know how to go about shopping sustainable and therefore many consumers seek guidence. LÄS MER

  5. 5. Miljöpåverkan av berikningsämnen - Livscykelanalys av berikningsämnen i Oatlys havredryck

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystem; Lunds universitet/Ekosystemteknik (CI)

    Författare :Cornelia Jarlbo Söderberg; [2016]
    Nyckelord :Livscykelanalys; LCA; Oatly; havredryck; livsmedelsberikning; riboflavin; vitamin B12; vitamin D2; kalciumkarbonat; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : För att begränsa den globala uppvärmningen krävs en omställning mot en klimatmässigt hållbar livsmedelsförsörjning. Konsumtionen av kött och mejeriprodukter, som idag står för en stor andel av matens klimatpåverkan, behöver minska till förmån för mer resurseffektiva vegetabiliska livsmedel. LÄS MER