Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. "Personalomsättning är inte ett jätteproblem för oss" : En studie om chefers perspektiv på personalomsättning inom säsongsbetonade hotell

    M1-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Mirza Tabakovic; Linnea Niklasson; [2023]
    Nyckelord :Staff Turnover; Leadership; and Job Embeddedness Theory; Personalomsättning; Ledarskap; och Inbäddning i arbetet;

    Sammanfattning : Denna uppsats är ämnad att undersöka hur chefer på säsongsbetonade hotellupplever personalomsättningen och om de arbetar aktivt gentemot den. Uppsatsenämnar även att undersöka vad cheferna anser vara påverkande faktorer till problemetoch hur de tacklar problemen idag. LÄS MER

  2. 2. Högt, lågt eller mittemellan? - Att vara mellanchef i ett hotell- och restaurangföretag ur ett organisationskulturellt perspektiv

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Sociologi; Lunds universitet/Sociologiska institutionen

    Författare :Sara Sjöholm Ericson; [2018]
    Nyckelord :Mellanchef; mellanchefsroll; hotell- och restaurangbranschen; kultur; organisationskultur; arbetssituation; fallstudie; Social Sciences;

    Sammanfattning : I mitt yrkesliv har jag varit verksam i ett antal olika organisationer inom samma bransch, både som anställd och på mellanchefsnivå. Det har fått mig att fundera på dels hur företag som till synes är ganska lika med samma verksamhet och målsättning ändå kan vara så olika? I denna uppsats tar jag utgångspunkt i hur det är att vara mellanchef. LÄS MER

  3. 3. Motivation bland anställda  : En studie om balansen mellan handlingsfrihet och styrning och dess inverkan på anställdas motivation inom hotell- och restaurangbranschen

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Malin Hägglund; Lisa Hultén; [2018]
    Nyckelord :motivation; handlingsfrihet; empowerment; styrning; hotell- och restaurangbranschen  ;

    Sammanfattning : Ett förekommande problem hos individer på arbetsplatser är motivationsbrist, till den grad att anställda inte längre vill gå till arbetet som i sin tur kan resultera i att de väljer att säga upp sig. Detta påverkar såväl de anställda och företagen, som ekonomin och folkhälsan i samhället. LÄS MER

  4. 4. Personalomsättning på hotell : Utmaningar och möjligheter för chefens personaladministrativa arbete

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Tove Axeen; Emelie Persson; [2016]
    Nyckelord :personalhantering; arbetsförhållanden; ledarskap; rekrytering; hotellreception.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Kajsa Lissdotter; Madelene Lundgren; [2014-06-25]
    Nyckelord :arbetsförhållanden; arbetsmotivation; hotell; ledarskap; restaurang;

    Sammanfattning : Denna uppsats behandlar motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger i Göteborg. Hotell- och restaurang är en av de branscher med högst personalomsättning och en bakomliggande orsak kan vara att medarbetare har låg motivation. Medarbetare ser inte heller arbete inom branschen som en riktig och långvarig karriär. LÄS MER