Sökning: "inulin"
Visar resultat 6 - 10 av 12 uppsatser innehållade ordet inulin.
6. Investigating the potential of different dietary fibers to stimulate butyrate production in vitro
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The project aimed to evaluate the potential of dietary fiber types to stimulate butyrate production using an in vitro system simulating the gut of pigs. Fecal inoculum from suckling piglets were collected in two different periods and were used as inoculum to ferment ß-glucan, inulin and sucrose in two separated in vitro fermentation trials. LÄS MER
7. Prebiotikan oligofruktos som behandling av övervikt och fetma hos barn
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Bakgrund: Fetma är en folksjukdom som påverkar både livskvalité och livslängd negativt. Det korrelerar starkt med andra kroniska folksjukdomar, exempelvis diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Sjukdomsbilden är komplex och behandlingsmetoderna idag har varierande effekt med höga återfallsfrekvenser. LÄS MER
8. Fång hos häst och dess association till grovtarmsstörningar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Fång är ett systemiskt tillstånd som uppenbarar sig i hoven och innebär en inflammation av hovens lameller. Vid fång kommer förbindelsen mellan hovbenet och hovväggen att upphöra och den drabbade hästen utvecklar olika symptom, bl.a. hälta, och kan drabbas av hovbenssänkning eller hovbensrotation. LÄS MER
9. Preparation and evaluation of arabinoxylan based prebiotics
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : Prebiotics are non-digestible carbohydrates that selectively stimulate the growth and activity of health promoting bacteria in the colon, resulting in homeostasis to the gut environment. It is considered to be the solution of many health-related diseases such as type-2 diabetes, cardiovascular disease and cancer. LÄS MER
10. Iron bioavailability and pro- and prebiotics
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Iron deficiency is one of the most frequent micronutrient deficiencies around the world. Low iron bioavailability simultaneously with a high iron requirement is a high risk factor for developing iron deficiency. Probiotics are microorganisms that confer a health benefit on the host. LÄS MER