Sökning: "köttkonsumtion"
Visar resultat 1 - 5 av 66 uppsatser innehållade ordet köttkonsumtion.
1. Är det fel att konsumera fabriksproducerat kött enbart för att förbättra sin egen smakupplevelse? : En utvärdering av Alastair Norcross argument
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Filosofiska institutionenSammanfattning : The purpose of this essay is to evaluate Alastair Norcross's arguments from the text Puppies, Pigs and People: Eating Meat and Marginal Cases. In short, Norcross argues that it is wrong for humans to consume factory-produced meat, solely to enhance their taste experience, because of the suffering the animals are subjected to. LÄS MER
2. Könsskillnader i intag av olika proteinkälloroch attityder till att äta växtbaserat : En kvantitativ enkätstudie på unga svenskar
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: För att svenskars matkonsumtion ska bli mer hållbar behöver konsumtionen av animaliska proteinkällor minskas för att ge mer utrymme till växtbaserat. Tidigare studier stärker stödet för att ett ökat intag av vegetabiliska proteinkällor kan påverka både hälsa och livslängd positivt. LÄS MER
3. Sustainable meat consumption
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Global warming, declining biodiversity, overuse of natural resources and social fundamentals such as health and a secure income are all affected by our food consumption. In the last 30 years, global meat consumption has doubled, which has increased the negative effects on these issues. LÄS MER
4. Tak’o : En mer hållbar snabbmatsrestaurang.
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för designSammanfattning : Detta projekt startade i en C-uppsats där förpackningar för vegetariskt och vegansk mat undersöktes för att ta reda på hur dessa kommunicerade till konsumenten. Det upptäckte då en oklarhet i vissa delar av kommunikationen och jag bestämde mig för att lösa problemet. Lösningen blev snabbmatsrestaurangen Tak’o. LÄS MER
5. Konsumenter av framtidens mat: En kvalitativ studie om barns uppfattning kring hållbar matkonsumtion.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Hållbar utveckling är idag ett högst aktuellt ämnet och maten som konsumeras har stor påverkan på miljön och bidrar till utsläpp av växthusgaser. Idag finns det forskning som påvisar att socioekonomisk bakgrund påverkar familjers matvanor, däremot finns det lite beforskat om huruvida socioekonomisk bakgrund påverkar uppfattningen om hållbar matkonsumtion, som att äta mer vegetabilier, begränsa köttkonsumtion och välja mer närproducerade alternativ. LÄS MER