Sökning: "kostmönster"

Visar resultat 16 - 20 av 22 uppsatser innehållade ordet kostmönster.

  1. 16. Vegetarisk kost : ur ett hälsofrämjande samt sjukdomsperspektiv

    M1-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärande

    Författare :Paula Delin; Sandra Rågård; [2017]
    Nyckelord :vegetarian; nutrition; health; malnutrition; health promotion; vegetarian; nutrition; hälsa; näringsbrist; hälsofrämjande;

    Sammanfattning : Inledning - Vegetarianer har gjort ett livsstilsbeslut att inte äta kött och har ett kostmönster med endast vegetabiliska produkter. Syfte - Syftet med denna litteraturstudie är att lyfta fram hur en vegetarisk kost påverkar individens hälsa ur ett hälsofrämjande- och sjukdomsperspektiv. LÄS MER

  2. 17. Fysisk aktivitet och kostmönster hos poliser i yttre tjänst i region syd : En kvantitativ kartläggningsstudie

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)

    Författare :Johanna Gustavsson; [2017]
    Nyckelord :Polis; Region syd; Fysisk aktivitet; kostmönster; fystimme; friskvård;

    Sammanfattning : Bakgrund: Att vara fysisk aktiv är av stor vikt för att klara av polisyrkets olika påfrestningar. Det ligger även i samhällets och allmänhetens intresse att veta att poliserna klarar att utföra sitt arbete. Syfte: Syftet med studien är att kartlägga polisens fysiska aktivitet samt deras kostmönster i region syd. LÄS MER

  3. 18. Högstadieelevers konsumtion av och inställning till vegetarisk mat

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Frida Ingelsson; Martina Ingvarsson; [2017]
    Nyckelord :Vegetarian food; attitudes; consumption; students; Vegetarisk mat; inställning; konsumtion; högstadieelever;

    Sammanfattning : Bakgrund Vegetarisk mat har både miljö-och hälsomässiga fördelar. Kostmönster formas i tidig ålder och hemmet har visat sig kunna påverka barns inställning till vegetarisk mat, beroende på vilka livsmedel som finns i hemmet samt hur familjen konsumerar och förhåller sig till den. LÄS MER

  4. 19. Kostvanor hos överviktiga och feta ungdomar i Uppsala

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Anna Wernersson; [2015]
    Nyckelord :övervikt; fetma; tonåringar; kostvanor; overweight; obesity; adolescent; nutrition habits;

    Sammanfattning : Övervikt och fetma är ett allt större problem i världen och idag dör en större andel människor till följd av för hög vikt jämfört med för låg vikt. Med ökande vikt ökar även problem med sämre folkhälsa samt kostnader för samhället blir högre. LÄS MER

  5. 20. Vuxnas matvanor i hushåll med eller utan barn : En kvantitativ studie avseende livsmedelsval och näringsintag samt följsamhet av Livsmedelsverkets kostråd bland vuxna i hushåll med eller utan barn

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Sheima Al-Adili; Daniella Aronsson; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Att bli förälder är en omvälvande händelse och ett antal studier har gjorts på hur det påverkar matvanorna. Resultaten pekar åt lite olika håll, men det verkar som att det främst är mammans kost som påverkas och ofta till det sämre jämfört med kostråden. Få svenska studier har gjorts inom ämnet. LÄS MER