Sökning: "mättnadskänsla"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet mättnadskänsla.
1. Har surdegsbröd någon påverkan på mättnad efter måltid?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Bakgrund: Övervikt och fetma fortsätter att öka i världen och är ett globalt folkhälsoproblem med stor samsjuklighet. För att förhindra fortsatt ökning av övervikt och fetma krävs ett långsiktigt förebyggande arbete och förändring av individers kostvanor. LÄS MER
2. Läkemedelseffekter på marina organismer : En studie gjord på Mytilus Edulis Trossulus och Citalopram
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknikSammanfattning : Denna studien har gjorts på blåmusslor, Mytilus edulis trossulus, för att undersöka effekter av det antidepressiva läkemedlet Citalopram på blåmusslans fysiologiska funktioner. Blåmusslan är en vanligt förekommande art i Östersjön där den fungerar som en nyckelart som; bidrar till den biologiska mångfalden, är långt ner i näringskedjan och är anpassningsbar. LÄS MER
3. Nutrition för viktminskning hos överviktiga katter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Övervikt och fetma är ett vanligt problem hos tamkatter. Detta påverkar hälsotillståndet hos djuret och kan leda till en ökad risk att drabbas av följdsjukdomar samt till en försämrad livskvalitet. Det är därför essentiellt att övervikt och fetma behandlas. LÄS MER
4. Fiberinnehållets relevans i viktminskningsfoder för hund
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Övervikt hos hundar är ett stort problem i samhället. För att åstadkomma en viktnedgång är ett viktminskningsfoder ett bra verktyg. Sammansättningen av fodret ska se till att hunden tillgodoser sig sitt dagliga näringsbehov och samtidigt gå ner i vikt genom ett begränsat energiintag. LÄS MER
5. Quorn eller baljväxter? Vilket alternativ är bäst för hälsan och miljön
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Alla behöver vi mat för att överleva och detta sätter sina spår inte minst på klimatet och vi har alla ett gemensamt ansvar för att bland annat minska växthusgasutsläppen genom det vi äter. Ett miljösmart matval kan innebära att minska mängden kött och i stället ersätta det med andra proteinkällor som tillexempel baljväxter och Quorn. LÄS MER