Sökning: "milk production"

Visar resultat 21 - 25 av 579 uppsatser innehållade orden milk production.

  1. 21. A comparative study of innovation rennets from Swedish ruminants: calves, kids, and lambs

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Dena Marie Bengtsson; [2023]
    Nyckelord :Ruminant milk; Swedish bovine rennet; Swedish kid rennet; Swedish lamb rennet; Artisanal cheese production; Rheological properties; Curd yield; Gel firmness; Innovation; Milk coagulation time;

    Sammanfattning : The study aimed to examine Swedish innovation rennets (lamb and kid) and bovine rennets (pepsin and chymosin) in combination with species-specific milk from goat, sheep, and cow. This was accomplished by evaluating the gross composition, casein and whey protein content, casein number of the milk types, as well as rheological properties, such as curd yield, coagulation time, and gel firmness. LÄS MER

  2. 22. Framtidsspaning för svensk mjölk : Identifiering av nyckelfaktorer för att öka konkurrenskraften i svensk mjölk genom jämförelse av strategier

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Josefine Andersen; Linus Brink; [2023]
    Nyckelord :Konkurrenskraft; strategi; livsmedelsstrategi; mjölksektor; kartläggning; policy; marknad; svensk mjölkproduktion;

    Sammanfattning : I svensk livsmedelsstrategi som lanserades i juni 2017 skrivs det att konkurrenskraft är en viktig del i utvecklingen av Sveriges animalieproduktion och självförsörjning. Detta ska uppnås genom produktionsökning, expansion på inhemsk och utländsk marknad samt miljömål. Dock har trenderna under de senaste åren varit de motsatta. LÄS MER

  3. 23. The Production and Characteristics of an Orange Fleshed Sweet Potato Yogurt

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ariam Kunfu; [2023]
    Nyckelord :Sweet potato; fermentation; Ghana; yogurt; L. bulgaricus; S. thermophilus; food technology and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Yogurt is an ancient food, used for a better preservation of milk. Milk gets fermented by Streptococcus thermophilicus and Lactobacillus bulgaricus (lactic acid bacteria, LAB) which converts the lactose present in the milk to lactic acid. These probiotics support the microbial population balance of the gastrointestinal tract. LÄS MER

  4. 24. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Carin Eriksson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelslagstiftning; livsmedelstillsyn; branschriktlinjer; mejeri; obehandlad mjölk;

    Sammanfattning : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. LÄS MER

  5. 25. Kostigen mellan Bryssel och Jämtland : en undersökning av implementeringen och effekterna av EU:s gemensamma jordbrukspolitik i en svensk kontext

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Lovisa Andersson; [2023]
    Nyckelord :kompensationsstödet; nationella stödet; Jämtland; CAP; policy; rådgivare; jordbrukspolitik;

    Sammanfattning : Denna uppsats undersöker implementeringen av EU:s gemensamma jordbrukspolitik, Common Agricultural Policy (CAP) i en svensk kontext. Syftet är att utröna vilka effekter EU-finansierade jordbruksstöd har på jordbruket och huruvida det skapas några motsättningar mellan svensk jordbrukspolicy och CAP. LÄS MER