Sökning: "mottagningskök"

Visar resultat 6 - 10 av 17 uppsatser innehållade ordet mottagningskök.

  1. 6. Matsvinn i förskola - Oskarshamns kommun

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Kajsa Högström; [2017]
    Nyckelord :Matsvinn; Förskola; Oskarshamn; Livsmedelsproduktion;

    Sammanfattning : Livsmedelsproduktion har en stor miljöpåverkan och orsakar försurning, störning av den biologiska mångfalden, det kräver stora mängder vatten och sprider gifter. Idag produceras och kastas mycket mat som hade kunnat sparas om den hade behandlats annorlunda Den största mängden matavfall står hushållen för, men det uppstår matavfall i hela produktionskedjan. LÄS MER

  2. 7. "Shared service - om barnen själva får välja" - En kvalitativ studie av köp- och säljmodeller av mat i förskoleverksamhet

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Förvaltningshögskolan

    Författare :Julia Ingbrand; Louise Ramström; [2016-06-15]
    Nyckelord :Shared service center; Intern service; Köp- och säljmodeller; Förskoleverksamhet;

    Sammanfattning : Tidigare forskning visar på att införa Shared service centers (SSC) kan ge många olika effekter på verksamheter, både offentliga och privata. Forskningen fokuserar dock främst på IT och administrativ verksamhet. LÄS MER

  3. 8. En gratis måltid, till vilket pris? En kvalitativ studie om hur måltiderna på förskolan påverkar pedagogernas kostvanor

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Josephine Berge; Lisa Lagerholm; [2015-08-10]
    Nyckelord :Förskollärare; intervjuer; kostvanor; kvalitativ innehållsanalys; pedagogisk måltid;

    Sammanfattning : Måltiderna på förskolan ses som ypperliga lärandetillfällen och det är barnen som står i centrum. Det finns en del studier om den pedagogiska måltidens påverkan på barnen men när det gäller förskollärarna är området inte lika utforskat. Dock visar tidigare studier att maten på arbetet påverkar hälsan på olika sätt. LÄS MER

  4. 9. Sjukhusmat i Skandinavien

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Ebba Nilsson Ebba Nilsson; Fredrikke Schlewitz Standal Fredrikke Schlewitz Standal; [2014-08-27]
    Nyckelord :SWOT; produktionsmetoder; serveringsmetoder; sjukhus; produktionskök;

    Sammanfattning : Sjukhusmat är inte bara till för att patienterna ska bli mätta, studier visar också att den har en betydande roll i tillfriskningsprocessen. Det finns flera olika metoder att producera och servera mat på, där samtliga syftar till att ge patienten en så bra service som möjligt. LÄS MER

  5. 10. Arbetstillfredsställelse i mottagningskök på förskolor

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jessica Bäckström; Matilda Malm; [2012-10-23]
    Nyckelord :Arbetsmotivation; ekonomibiträde; trivsel;

    Sammanfattning : Utifrån erfarenheter i arbetslivet samt verksamhetsförlagd utbildning har vi fått en översikt över arbetssituationen i mottagningskök och hur de optimala förhållandena i måltidsverksamheten styrs för medarbetarna. Kandidatuppsatsens syfte är att undersöka hur anställda i mottagningskök på förskolor upplever sin arbetssituation. LÄS MER