Sökning: "social gemenskap mat"

Visar resultat 11 - 15 av 25 uppsatser innehållade orden social gemenskap mat.

  1. 11. The urban hens : En social mötesplats för att skapa förståelse för matens värde och en cirkulär process

    Master-uppsats, Konstfack/Industridesign

    Författare :kajsa lindström; [2017]
    Nyckelord :social design; urban design; co-design; foodwaste; prototype; hens; henhouse; social living; circular economy; circular design;

    Sammanfattning : Varje år slänger svensken 74 kilo mat per person. För att förstå vad och varför vi slänger mat gick jag igenom vad ett hyreshus slänger i soprummet. Bland den slängda maten kunde jag se att de boende äter mycket ägg och tillsammans med de boende bestämde vi oss för att dem skulle testa att bli hönsägare. LÄS MER

  2. 12. Elever som befinner sig väl! En intervjustudie om elevers välbefinnande i skolans miljö.

    Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärande

    Författare :Kristin Broberg; Merit Pettersson; [2015]
    Nyckelord :Välbefinnande; elever; miljö; skolsköterskor; salutogent; fenomenologi;

    Sammanfattning : Bakgrund: Skolsköterskors arbetsuppgift är hälsofrämjande omvårdnad. En viktig uppgift är att verka för att eleverna får en god fysisk, psykisk och social arbetsmiljö. Det ses stora hälsovinster för elever om de upplever välbefinnande i skolans miljö. LÄS MER

  3. 13. Hälsinge låtverkstad : Och dess påverkan på ungdomars motivation att fortsätta spela

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för konstnärliga studier

    Författare :Sara Karlsson; [2015]
    Nyckelord :Folk music; teaching; motivation; community; Folkmusik; undervisning; motivation; gemenskap;

    Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att undersöka Hälsinge låtverkstad, dess förutsättningar, pedagogiska metoder och på vilket sätt dessa metoder kan bidra till att öka motivationen hos unga att fortsätta spela. Hälsinge låtverkstad har anammat flera olika aspekter som verkar motiverande för spelintresset, och därför ligger tre kvalitativa intervjuer med ledare för denna verksamhet till grund för studien. LÄS MER

  4. 14. Om jag inte vet vad jag äter, vet jag inte vem jag är

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Senait Habteab; Christine Matthiesen; [2014-09-24]
    Nyckelord :identitet; mat; matval; kosthåll;

    Sammanfattning : Mat är essentiellt och starkt förknippat med vårt fysiska jag och således en central del av vår identitet. ”Man tager vad man haver” har i och med livsmedelsbutikernas globala utbud fått en helt ny innebörd och vi ställs dagligen inför åtskilliga matval. LÄS MER

  5. 15. Matlandet eller ”pratlandet” – mer än både mat och prat : en kulturanalys av regeringens vision om Sverige – det nya matlandet

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Elvira Forsström; [2014]
    Nyckelord :Matlandet Sverige; smak; tolkningsföreträde; kulturellt kapital; hälsa; natur och kultur;

    Sammanfattning : Denna kandidatuppsats i landsbygdsutveckling handlar om regeringens vision om Sverige – det nya matlandet. Med utgångspunkt i måldokumentet På god väg. Måldokument för Matlandet mot år 2020 har en analys av textens innehåll gjorts. LÄS MER