Sökning: "social gemenskap mat"

Visar resultat 16 - 20 av 25 uppsatser innehållade orden social gemenskap mat.

  1. 16. "Det är en gemenskap helt enkelt" : En socialpsykologisk studie om en mötesplats för personer med funktionsnedsättning

    Kandidat-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle (HOS)

    Författare :David Toftgård; Karin Sörensen; [2014]
    Nyckelord :lindrig utvecklingsstörning; gemenskap; isolering; välbefinnande; sociala band; stigma;

    Sammanfattning : Denna socialpsykologiska studie har som syfte att med en kvalitativ metod nå en ökad förståelse för vilken betydelse samvaron och relationerna på Träffpunkten/Öppen Bas har för besökarnas sociala liv och välmående. Då med uppmärksamheten riktad särskilt mot begrepp som isolering, gemenskap och empowerment. LÄS MER

  2. 17. Odla ditt bostadsområde! Stadsodlingens betydelse, drivkrafter och genomförande : en fallstudie av Odlingsnätverket Seved i Malmö

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Anna Eriksson; [2013]
    Nyckelord :urban odling; stadsodling; community garden; bostadsgård; hållbar utveckling; Seved;

    Sammanfattning : Vi står inför en mycket spännande framtid inom utvecklingen av odling i stadsmiljö. Den trend av stadsodling som svept över Sverige de senaste åren har lett till att en mängd nyskapande och spännande odlingsprojekt har initierats runt om i landet. Att odla i staden och att odla kollektivt är dock inget nytt fenomen. LÄS MER

  3. 18. Restaurang i vardagsrummet : En kvalitativ undersökning av fenomenet middagsklubbar

    Kandidat-uppsats, Sociologiska institutionen

    Författare :Karin Ridderheim; [2012]
    Nyckelord :mat; matkonsumtion; middagsklubb; matupplevelse;

    Sammanfattning : I följande studie undersöks fenomenet middagsklubbar, ett slags hemma-hos-restauranger där matglada amatörkockar bjuder in okända människor på middag i sitt hem. Syftet med studien är att undersöka vilka som lockas av att driva och besöka middagsklubbar samt varför fenomenet blir alltmer populärt i det senmoderna samhället. LÄS MER

  4. 19. Den äkta varan - En studie av autenticitet inom matområdet

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Emma Fredman; Sebastian Wendels; [2012]
    Nyckelord :Autenticitet; Mat; Självautentiska må; Identitetsbyggande; Post- Postmodernism; Business and Economics; Cultural Sciences;

    Sammanfattning : Titel Den äkta varan - En studie av autenticitet inom matområdet Seminariedatum 2012-05-29 Ämne/Kurs FEKN90 Magisteruppsats i Consumer Culture Theory (D-nivå), 30 universitetspoäng (30 ECTS) Författare Emma Fredman och Sebastian Wendels Handledare Clara Gustafsson Nyckelord Autenticitet, Mat, Självautentiska mål, Identitetsbyggande, (Post-) Postmodernism Syfte Uppsatsens syfte är att genom en studie av konsumenter, producenter och opinionsbildare identifiera egenskaper som bidrar till autenticitet i en matvara och därmed bidra till teoribildningen kring begreppet autenticitet. Teoretiska perspektiv Studien bygger på insikter från tidigare forskning rörande autenticitetsbegreppet, identitetsprojektet och postmodernismens frammarsch. LÄS MER

  5. 20. Måltidens betydelse för social gemenskap

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Veronica Schön; [2011-02-28]
    Nyckelord :Hem- och konsumentkunskap; ; social gemenskap; måltid; lunchvanor;

    Sammanfattning : Måltiden kan behandlas och ses ur många olika perspektiv så som fysiologiska där näringen är främsta motivet men även ur kulturella och sociologiska perspektiv. Mat är inte bara näring, utan också gemenskap och mättnad. Detta har varit utgångspunkten i den här uppsatsen då fokus varit på den sociologiska aspekten på måltiden. LÄS MER