Sökning: "social gemenskap mat"
Visar resultat 16 - 20 av 25 uppsatser innehållade orden social gemenskap mat.
16. "Det är en gemenskap helt enkelt" : En socialpsykologisk studie om en mötesplats för personer med funktionsnedsättning
Kandidat-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle (HOS)Sammanfattning : Denna socialpsykologiska studie har som syfte att med en kvalitativ metod nå en ökad förståelse för vilken betydelse samvaron och relationerna på Träffpunkten/Öppen Bas har för besökarnas sociala liv och välmående. Då med uppmärksamheten riktad särskilt mot begrepp som isolering, gemenskap och empowerment. LÄS MER
17. Odla ditt bostadsområde! Stadsodlingens betydelse, drivkrafter och genomförande : en fallstudie av Odlingsnätverket Seved i Malmö
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Vi står inför en mycket spännande framtid inom utvecklingen av odling i stadsmiljö. Den trend av stadsodling som svept över Sverige de senaste åren har lett till att en mängd nyskapande och spännande odlingsprojekt har initierats runt om i landet. Att odla i staden och att odla kollektivt är dock inget nytt fenomen. LÄS MER
18. Restaurang i vardagsrummet : En kvalitativ undersökning av fenomenet middagsklubbar
Kandidat-uppsats, Sociologiska institutionenSammanfattning : I följande studie undersöks fenomenet middagsklubbar, ett slags hemma-hos-restauranger där matglada amatörkockar bjuder in okända människor på middag i sitt hem. Syftet med studien är att undersöka vilka som lockas av att driva och besöka middagsklubbar samt varför fenomenet blir alltmer populärt i det senmoderna samhället. LÄS MER
19. Den äkta varan - En studie av autenticitet inom matområdet
Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Titel Den äkta varan - En studie av autenticitet inom matområdet Seminariedatum 2012-05-29 Ämne/Kurs FEKN90 Magisteruppsats i Consumer Culture Theory (D-nivå), 30 universitetspoäng (30 ECTS) Författare Emma Fredman och Sebastian Wendels Handledare Clara Gustafsson Nyckelord Autenticitet, Mat, Självautentiska mål, Identitetsbyggande, (Post-) Postmodernism Syfte Uppsatsens syfte är att genom en studie av konsumenter, producenter och opinionsbildare identifiera egenskaper som bidrar till autenticitet i en matvara och därmed bidra till teoribildningen kring begreppet autenticitet. Teoretiska perspektiv Studien bygger på insikter från tidigare forskning rörande autenticitetsbegreppet, identitetsprojektet och postmodernismens frammarsch. LÄS MER
20. Måltidens betydelse för social gemenskap
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Måltiden kan behandlas och ses ur många olika perspektiv så som fysiologiska där näringen är främsta motivet men även ur kulturella och sociologiska perspektiv. Mat är inte bara näring, utan också gemenskap och mättnad. Detta har varit utgångspunkten i den här uppsatsen då fokus varit på den sociologiska aspekten på måltiden. LÄS MER