Sökning: "Är det hållbart att äta kött"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden Är det hållbart att äta kött.

  1. 1. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Moa Rönnhagen; [2020]
    Nyckelord :kött; näring; hälsa; klimat; miljö och kultur;

    Sammanfattning : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. LÄS MER

  2. 2. Hållbar köttkonsumtion

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Moa Persson; [2018-08-10]
    Nyckelord :maskulinitet; hållbar köttkonsumtion; vegetariskt; genus;

    Sammanfattning : I dagens samhälle äter vi för mycket rött kött och charkuteriprodukter för att det ska vara hållbart, både för hälsa och miljö. Konsumtionen är högre än de generella riktlinjerna i Sverige, trots detta är det många som inte vill ändra sina matvanor. LÄS MER

  3. 3. Max(imum) vegan : a case study on vegan products in the food service sector

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Julia Marcopoulos; [2017]
    Nyckelord :consumers; food; food service sector; marketing; plant based diet; sustainable eating; sustainability; vegan;

    Sammanfattning : Animal based foods have been important components of the Swedish diet for many years. As the meat, dairy and eggs require more resources than plants the sustainability advantage of the vegan diet is becoming incresingly acknowledged. However, research has shown evidence of it being difficult to change peoples’ dietry habits. LÄS MER

  4. 4. Köttkonsumtion och dess klimatpåverkan : hur mycket kött kan vi äta och av vilka djurslag för att det ska vara hållbart?

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Madeleine Arnqvist; [2008]
    Nyckelord :köttkonsumtion; köttproduktion; klimat; växthuseffekt; hållbar utveckling;

    Sammanfattning : Klimatfrågan är en av vår tids största frågor. Om klimatförändringen får fortgå som trenden visar kan det få katastrofala konsekvenser i världen som till exempel utdöende av regnskogen, stigande vattennivåer, färskvattenbrist och mer extrema väderförhållanden. LÄS MER