Sökning: "Restaurangindustrin"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet Restaurangindustrin.

  1. 1. Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Anton Palmén; Morgan Bryer; Nathan Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Virtual kitchens; Operational efficiency; Business model canvas; Virtuality; Business and Economics;

    Sammanfattning : Title: Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context Seminar date: 1st of June 2023 Course: FEKH99, Bachelor Degree Project in Entrepreneurship and Innovation, 15 University Credit Points Authors: Morgan Bryer, Nathan Nilsson, Anton Palmen ´ Supervisor: Ziad El-Awad, Lund University Keywords: Virtual kitchens, Operational Mechanisms, Operational Efficiency, Business Model Canvas, Virtuality Research question: Research how the internal mechanisms of virtual restaurants enable high operational efficiency Purpose: On paper, virtual kitchens are more effective and profitable business ventures than traditional restaurants. The purpose of this thesis is to evaluate the internal mechanisms that enable operational efficiencies in virtual restaurants. LÄS MER

  2. 2. Sustainability in the restaurant industry : The contribution of cloud kitchens

    Magister-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Sofia Sorn; Eyad Al Nesrawi; [2022]
    Nyckelord :Sustainability; Cloud Kitchen; Digitalization; Business Model; Restaurant Industry; Sustainable Practices; Technology.; Hållbarhet; Molnkök; Digitalisering; Affärsmodell; Restaurangindustrin; Hållbara metoder; Teknik.;

    Sammanfattning : Sustainability is a ubiquitous concept to define as its character is pluridimensional. There is an exigency to address sustainability in the three dimensions of environment, economy, and society within a resource-demanding sector such as the restaurant industry. LÄS MER

  3. 3. McDonalds McDelivery : En jämförelse av kultur mellan reklamfilm och nation i Sverige samt Japan under en pandemi

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Adrian Sjödal; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : År 2020 blev världen utsatt av viruset Covid-19, en pandemi som har påverkat mångas liv, allt från företag till människors vardag. Medan restaurangindustrin har påverkats negativt av den ökande mängden hemmasittande, har matleveransindustrin istället ökat. LÄS MER

  4. 4. Legitimacy : Sources in the high-risk industries

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagande

    Författare :Elisabeth Haraldsson; Johan Sandgren; [2018]
    Nyckelord :statutory audit; auditor; auditing; accountant; high-risk industries; restaurant; stakeholders; legitimacy; lagstadgad revision; revisor; revision; bokförare; högriskindustrin; restaurang; intressenter; legitimitet;

    Sammanfattning : Bakgrund: År 2017 lämnade Riksrevisionen en rapport gällande avskaffandet av revisionsplikten för mindre företag i Sverige, vilket trädde i kraft under 2010. Riksrevisionen förklarade i denna rapport att lagändringen skapade obalans i Sveriges ekonomi. LÄS MER