Sökning: "Ta tillvara på mat"

Visar resultat 11 - 15 av 15 uppsatser innehållade orden Ta tillvara på mat.

  1. 11. Var uppkommer svinn inom brödindustrin?

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion

    Författare :Frida Levin; Frida Nordanås; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Att mat slängs i livsmedelskedjans alla steg är ett problem som under de senaste åren fått allt mer uppmärksamhet, då livsmedel som det inte är något fel på kastas eller blir till djurfoder. Att inte ta tillvara på det som produceras är kostsamt och onödigt slöseri med resurser. LÄS MER

  2. 12. BACK ON TRACK : Destination Bollnäs Järnvägslandskap

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/Arkitektur

    Författare :Emma Stålberg; [2013]
    Nyckelord :industriområde; stadsutveckling; återbruk; restaurang; fytoremediering; förorening; park; stadsdel; SJ-området; järnvägsområde; Bollnäs; saluhall; växthus; mat; lokstall; destination; turism; upplevelse;

    Sammanfattning : Intro Mitt projekt spänner över många skalor, och sträcker sig från stadsplan till byggnadsdetalj. Det hela utspelar sig på ett lokstalls- och vagnverkstadsområde, som kallas SJ-området och ligger precis utanför Bollnäs stadskärna. LÄS MER

  3. 13. ”Det är inte så jävla lätt att laga mat på gatan!” – En kvalitativ studie om möjligheten att ta tillvara på mat som livsmedelsbutiker inte kan sälja

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för socialt arbete

    Författare :Jennie Stenström Heidengård; Josefin Appelgren; [2012-07-02]
    Nyckelord :Ta tillvara på mat; fattigdom; frivilligorganisation; socialt företag; friganism;

    Sammanfattning : Uppsatsen är en kvalitativ studie där vi undersökt möjligheten att till förmån för individer med ekonomiska problem, ta tillvara på mat som livsmedelsbutiker inte kan sälja. Inspiration till studien fick vi genom fenomenet dumpstring som innebär att friganer aktivt protesterar mot överflödssamhället, bland annat genom att ta slängd mat ur livsmedelsbutikers containrar. LÄS MER

  4. 14. Att uppleva mat med alla sinnen : - Lärares erfarenheter av Sapere-metoden

    Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Lina Dahlström; [2009]
    Nyckelord :children; pedagogy; qualitative method; Sapere-method; senses; Västmanland; barn; kvalitativ metod; pedagogik; Sapere-metoden; sinnen; Västmanland;

    Sammanfattning : Studier visar att åtgärder krävs för att minska svenska barns intag av sötsaker och fett samt öka intaget av frukt och grönsaker. Skolors roll i att främja en hälsosammare kosthållning hos barn måste därför få en ökad uppmärksamhet. LÄS MER

  5. 15. Ett förbättrat kulissutdrag : – En glidförbättring till Norrgavels "brett matbord"

    Kandidat-uppsats, Carl Malmsten - furniture studies; Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling

    Författare :Johan Brattén; [2009]
    Nyckelord :kulissutdrag; Norrgavel; kulissreglar; möbelsnickeri; engelska reglar;

    Sammanfattning : Min rapport handlar om kulissutdrag för mat- och salongsbord som går att expandera och placera iläggsskivor i. Jag har kunnat konstatera att det mer och mer monteras metallexpandrar under dessa bord i dagens tillverkning. LÄS MER