Sökning: "Ultra-processed food"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden Ultra-processed food.
1. Climate impact of ultra-processed foods in the Swedish diet
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The climate impact associated with food consumption is large. The size of the impact depend on the type of food and how it is produced. Food systems are currently changing and urbanization and increased affluence of consumers have led to an overall increase in food consumption and a rise in consumption of processed foods globally. LÄS MER
2. Kostens påverkan på depression : En strukturerad litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Introduktion: Ur ett globalt perspektiv är depression en stor sjukdomsbörda som berör omkring 280 miljoner människor. Tillgängliga behandlingsalternativ innefattar antidepressiva läkemedel och olika former av psykologiska behandlingar. LÄS MER
3. Exploring rural adolescents’ dietary diversity, ultra-processed food consumption, and relevant socio-economic correlates: a cross-sectional study from Matlab, Bangladesh
Master-uppsats, Uppsala universitet/Internationell mödra- och barnhälsovård (IMCH)Sammanfattning : Background: Bangladesh is home to 36 million adolescents with the majority living in rural areas. Adolescence presents an additional window of opportunity to correct nutritional deficits among rural Bangladeshi adolescents. A high-quality, diverse diet is pivotal in this regard. LÄS MER
4. Ultraprocessad mat : Sambandet mellan konsumtion av ultraprocessad mat, övervikt och fetma
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Introduktion. Ultraprocessad mat innebär industriellt producerad mat som ofta har ett lågt näringsvärde men hög energitäthet, t.ex. läsk, godis, sötsaker, chips och färdigmat. LÄS MER
5. Hur uppfattas och används begreppet processade livsmedel i samhället och i nutritionsstudier?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)Sammanfattning : Bakgrund. Det finns en allmänt utbredd uppfattning att industritillverkade livsmedel är nutritionellt sett sämre än hemlagad mat. Processade livsmedel och ultra-processade livsmedel är begrepp som ofta används i negativ mening. Syfte. LÄS MER