Sökning: "Adolescent nutrition"
Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden Adolescent nutrition.
1. The effects of parental unemployment on children's health in China
Master-uppsats, Uppsala universitet/Nationalekonomiska institutionenSammanfattning : This thesis uses data from the China Health and Nutrition Survey (CHNS) from 1991 to 2004 to estimate the short-term effects of parental unemployment on children's health through exogenous shocks from state-owned enterprise reforms at the end of the last century by employing fixed effects and instrumental variables methods. Findings show that parental unemployment decreases children's weight z-scores and reduces the frequency with which children have been ill or hurt in the past month. LÄS MER
2. Effekt av omega-3 supplementerig på triglycerider hos barn och ungdomar med hyperlipidemi - En systematisk översiktsartikel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekt av omega-3 supplementering på triglycerider hos barn och ungdomar med hyperlipidemi - En systematisk översiktsartikel Författare: Hanna Lindström och Julia Nelson Handledare: Helen Lindqvist Examinator: Jenny van Odijk Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2020-04-01 Bakgrund: Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och i världen. Supplementering av omega-3 har visats vara en effektiv metod att minska riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar, framförallt hyperlipidemi hos vuxna. LÄS MER
3. Kan supplementering med omega-3 sänka triglyceridnivåerna hos barn och ungdomar med hypertriglyceridemi?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan supplementering med omega-3 sänka triglyceridnivåerna hos barn och ungdomar med hypertriglyceridemi? Författare: Sofie Tapper och Erica Lilja Eriksson Handledare: Therese Karlsson Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2020-05-26 Bakgrund Hjärt-kärlsjukdomar är den största dödsorsaken världen över och hypertriglyceridemi ökar risken att insjukna. Forskning hos vuxna har visat att supplementering med omega-3 har en triglyceridsänkande effekt vilket minskar risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom. LÄS MER
4. Hälsosamma matvanor : En komplex utmaning för skolsköterskor
Magister-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avd. för omvårdnadSammanfattning : Bakgrund: Hälsosamma matvanor är ett viktigt område eftersom ohälsosamma matvanor kan leda till negativa hälsoeffekter som övervikt, näringsbrist, undervikt och ätstörningar. I skolan träffar ungdomarna skolsköterskan som har en möjlighet att påverka och influera ungdomarna till hälsosamma matvanor. LÄS MER
5. Exploring rural adolescents’ dietary diversity, ultra-processed food consumption, and relevant socio-economic correlates: a cross-sectional study from Matlab, Bangladesh
Master-uppsats, Uppsala universitet/Internationell mödra- och barnhälsovård (IMCH)Sammanfattning : Background: Bangladesh is home to 36 million adolescents with the majority living in rural areas. Adolescence presents an additional window of opportunity to correct nutritional deficits among rural Bangladeshi adolescents. A high-quality, diverse diet is pivotal in this regard. LÄS MER