Avancerad sökning
Hittade 4 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Wheat bran arabinoxylans in breadmaking : their effect on staling and other quality aspects
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : In the face of agriculture-related global challenges, there is a need to produce food more efficiently and effectively, reduce food waste and increase utilization of agricultural by-products such as wheat bran. Extracted arabinoxylans from wheat bran have previously been found to retard staling and thus extend shelf life of bread. LÄS MER
2. Antinutritionella faktorer i baljväxter : hälsoeffekter, halter och effekter av beredning
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Konsumtion av baljväxter som livsmedel har positiva hälsoeffekter men begränsas av förekomsten av antinutritionella faktorer (ANF). ANF minskar utnyttjandet av näringsämnen genom olika mekanismer, till exempel inhibering av digestionsen-zymer eller komplexbindning med mikro- och makronutrienter, och kan vara direkt skadliga i stora mängder. LÄS MER
3. Den svenska glasburken. En diskursanalys av Statens Offentliga Utredningar/ The Swedish glass jar. A discourse analysis of official government reports
Magister-uppsats, Malmö högskola/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)Sammanfattning : Henriksson, I & Jönsson, M. Den svenska glasburken. En diskursanalys av Statens Offentliga Utredningar/ The Swedish glass jar. A discourse analysis of official government reports. LÄS MER
4. Kan instruktioner om en rättvis och likabehandlande rekrytering leda till minskad diskriminering?
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för psykologiSammanfattning : This study examined if individuals act in a less discriminating way and in a more fair way when they receive instructions about justice and not being discriminating while recruiting. 96 randomly assigned students at the University of Lund participated in this study. The participants were informed that they would act as a recruiter. LÄS MER