Sökning: "arbetsmiljö inom restaurang"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden arbetsmiljö inom restaurang.
1. Bullerexponering och prevention inom restaurang- och barbranschen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för neurovetenskap och fysiologiSammanfattning : Kort introduktion: Tidigare studier belyser problematiken med bullerexponering i kommunikativa arbeten och att preventiva åtgärder måste anpassas efter denna typ av arbetsmiljö. Syfte: Studien undersöker samband i hur arbetstagare inom restaurang- och barbranschen upplever sin ljudmiljö på arbetet och om hörselskydd är anpassade efter det kommunikativa arbetet och den aktuella ljudmiljön på arbetsplatsen. LÄS MER
2. Utmaningar inom restaurangbranschen. En kvalitativ studie om motivation inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Restaurangbranschen har en stor betydelse för samhället i Sverige, men lider samtidigt av problem gällande personalbrist och hög personalomsättning. Hög personalomsättning och branschens attraktivitet är något som kan kopplas till motivation. LÄS MER
3. ”Hur kan jag hjälpa er?” : En intervjustudie av arbetstagare verksamma i gästfrihetsindustrinoch deras upplevelse av arbetssituation och hälsa under covid-19pandemin.
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)Sammanfattning : Under covid-19 pandemin förlorade flertalet individer verksamma i gästfrihetsindustrin sina arbeten. Arbete i gästfrihetsindustrin under covid19 pandemin innebar ytterligare stressrelaterade faktorer för arbetstagare inom verksamheter med bar-, hotell-, och restaurang. LÄS MER
4. Ett hälsofrämjande arbetsklimat - upplevelser av kommunikationen i relation till organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA)
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/PedagogikSammanfattning : Studiens syfte undersöker hur kommunikationen, mellan medarbetare och chef inom restaurang- och cafébranschen, kan bidra till ett hälsofrämjande arbetsklimat. Detta görs genom en kvalitativ undersökningsmetod med fyra semistrukturerade intervjuer och två strukturerade elektroniska intervjuer på två olika arbetsplatser, för att undersöka deltagarnas upplevelser om kommunikationen som rör ämnet organisatorisk och social arbetsmiljö. LÄS MER
5. ”Att vara lite som en familj” : en kvalitativ studie om restauranganställdas upplevelser av den psykosociala arbetsmiljön
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för hälsa och samhälleSammanfattning : Bakgrund: Med en fördubbling av antalet anställda, de höga sjukskrivningsdagar samt att arbetet inom restaurang ses som påfrestande är det viktigt och intressant att undersöka den psykosociala arbetsmiljön bland restauranganställda. Syfte: Undersöka restauranganställdas upplevelser av den psykosociala arbetsmiljön i relation till hälsa, välbefinnande och trivsel. LÄS MER