Sökning: "barn konsumtion"

Visar resultat 16 - 20 av 108 uppsatser innehållade orden barn konsumtion.

  1. 16. Upplevelse av miljöansvar ur ett genusperspektiv -En studie om studenters på Örebro Universitet upplevda miljöansvar

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Malin Magnusson; Wilma Wisting Forsgren; [2020]
    Nyckelord :Experienced environmental responsibility; gender; gender differences; environment; environmental behavior;

    Sammanfattning : Many people in Sweden have big interest in environmental questions regarding our climate. People are concerned about the increasing temperatures and the consequences that comes with it. This leads to more people trying to live sustainable. LÄS MER

  2. 17. Barns konsumtion av frukt och grönt : en kvantitativ enkätundersökning på barn i åldrarna tre till sex år

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jannica Dahlin; Emelie Nilsson; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Levnadsvanor grundläggs under barndomen och följer individen under hela livet. Tidigare forskning visar på att svenska barn inte når upp till näringsrekommendationerna gällande frukt och grönt, vilket är 400 gram per dag. Syftet: Att undersöka konsumtion av frukt och grönt i hemmet hos barn i åldrarna tre till sex år. LÄS MER

  3. 18. Ungdomars konsumtion av koffeinhaltiga drycker - en enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :William Nairn-Tallén; Johan Gard; [2020]
    Nyckelord :Enkätstudie; energidryck; koffein; koffeinhaltig dryck; sömn; stress; ungdomar;

    Sammanfattning : SammanfattningBakgrund: Energidryck och andra drycker innehållande koffein är vanligt förekommande hos tonåringar i Sverige och andra delar av världen. Mängden koffein varierar beroende på vilken produkt som konsumeras. Det finns gränsvärden där drycker måste förses med varningstext om innehållet överstiger en viss koffeinhalt. LÄS MER

  4. 19. Människors mjölkval - En lokal studie kring bakomliggande orsaker till valet av komjölk eller växtdryck

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sofia Magnusson; [2019]
    Nyckelord :konsumtion; hållbar konsumtion; mjölkkonsumtion; mjölk; komjölk; växtbaserad dryck; växtdryck; växtmjölk; beteende; mänskligt val; mänskliga val; växthusgasutsläpp; consumption; sustainable consumption; milk consumption; milk; cows milk; plant-based; plant-based milk; behaviour; behavior; human choice; GHG emissions; environment; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Sweden has for the last half-century had a very high consumption of dairy products compared to other European countries. This high demand in cow’s milk puts a lot of pressure on the dairy industry which requires a high amount of feed, water and energy to produce dairy products. LÄS MER

  5. 20. Domesticering av appar i hemmiljön

    L2-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap

    Författare :Emma Hast; Susanna Eliasson; [2019]
    Nyckelord :mediestudier; domesticering; domesticeringsprocess; moralisk ekonomi; digitala medier; appar; General Works;

    Sammanfattning : Domesticeringen av teknologier inom medie- och kommunikationsvetenskap innebär att det digitala mediet utvecklas från att vara en okänd teknologi till att bli integrerat och inneha sin självklara plats i den vardagliga kontexten. Domesticering följer de fyra stegen i domesticeringsprocessen: beslagtagandet där mediet förvärvas av konsumenten, objektifieringen där mediet introduceras i den vardagliga kontext som tillhör konsumenten, integrationen där mediet finner sin plats och sitt syfte i den vardagliga kontexten och omvandlingen där mediet blir en symbol för något i den vardagliga kontexten. LÄS MER