Sökning: "diet anna"
Visar resultat 1 - 5 av 57 uppsatser innehållade orden diet anna.
1. GOTT OCH ÄCKLIGT. : Hem- och konsumentkunskaplärares upplevelser av samtal om smak främst kopplad till vegetarisk mat
M1-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten vi äter är en kraftigt bidragande faktor till det försämrade klimatet. Matkonsumtionen måste ändras till en diet med mindre animaliska produkter och mer vegetarisk mat. Smak ses som en avgörande aspekt när det handlar om matval. Barn och ungdomar möter mat och smak i skolämnet Hem- och konsumentkunskap (HKK). LÄS MER
2. How antinutrients found in legumes and legume-based products affect the bioavailability of nutrients
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : As a plant-based diet has been more advocated for various reasons, legumes have become an important pillar in such a diet. Brown beans, yellow peas, green peas and fava beans are the dominating grain legumes grown in Sweden are a natural source of proteins, vitamins and minerals. LÄS MER
3. Insekter som proteinkälla i hundfoder : utvalda insekters smältbarhet och påverkan vid allergi
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Traditionella proteinkällor innebär en påfrestning på miljön i form av utsläpp samt vatten- och markanvändning. Insekter är en uppmärksammad proteinkälla med lägre klimatpåverkan och inkluderas idag i hundmatsbranschen. Dessa marknadsförs även som fördelaktiga vid allergi. LÄS MER
4. Effekt av medelhavskost i jämförelse med habituell kost eller low-fat, high-complex carbohydrate diet på mängden Faecalibacterium prausnitzii i tarmmikrobiotan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekt av medelhavskost i jämförelse med habituell kost eller low-fat, high-complex carbohydrate diet på mängden Faecalibacterium prausnitzii i tarmmikrobiotan. Författare: Louice Spjuth och Jessica Hansson Catenot Handledare: Klara Sjögren Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-05-25 Bakgrund: Medelhavskost består av en hög andel frukt, grönsaker, fisk, skaldjur, vitt kött samt en hög andel enkel- och fleromättat fett. LÄS MER
5. Nordiska näringsrekommendationerna vs populärvetenskapliga dieter: Kvinnors och mäns erfarenheter, kunskaper och källor till kostinformation.
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknikSammanfattning : Syftet med studien var att undersöka svenska kvinnors och mäns erfarenheter av populärvetenskapliga dieter samt de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR), deras kunskaper om kost och källor till kostinformation. Syftet var även att undersöka om det fanns några skillnader mellan kvinnor och män, samt mellan låg- och höginkomsttagare. LÄS MER