Sökning: "low carbohydrate"

Visar resultat 11 - 15 av 67 uppsatser innehållade orden low carbohydrate.

  1. 11. Soaking and fermentation of Lupin seeds to improve their nutritional properties

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Luut Hermans; [2020]
    Nyckelord :Lupin; Fermentation; Soaking; Dehulling; Phytate; Phenols; Total phenolic content; Protein; Food technology; Livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Lupin seeds contain like many other grains and legumes the mineral inhibitor phytate. The presence of this anti-nutrient decreases the bioavailability of minerals such as zinc and iron. LÄS MER

  2. 12. Kolhydratsammansättning och in vitro-gasproduktion i gräs vid simulerat hästbete

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Mart Emma Lindahl; [2020]
    Nyckelord :fermentation; gräsarter; hästbete; in vitro-gasproduktion; kolhydrater;

    Sammanfattning : Hästen är en gräsätare som kan livnära sig på fiberrikt betesgräs som för många hästar utgör en stor del av dieten under sommaren. Betesgräs är i föränderligt tillstånd genom avbetning där faktorer som bland annat gräsets genetiska kapacitet, botaniskt utvecklingsstadium och klimat påverkar den näringsmässiga kvaliteten. LÄS MER

  3. 13. Påverkan av lågkolhydratkost hos personer med typ 1-diabetes : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Emil Johansson; Daniel Möller; [2020]
    Nyckelord :Effect; Experience; Low carbohydrate diet; Type 1 diabetes; Effekt; Erfarenhet; Lågkolhydratkost; Typ 1-diabetes;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diagnostiserade fall av personer med typ 1-diabetes ökar globalt och komplikationer kan uppstå i samband med sjukdomen. Lågkolhydratkost har visat sig vara en potentiell metod för att förbättra blodsockerreglering. LÄS MER

  4. 14. Optimizing Picadeli’s assortment according to climate and health research

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Petra Sögaard; [2020]
    Nyckelord :Climate; Health; Nutrition; Sustainability; Resistant starch; Retrograded starch;

    Sammanfattning : The aim of this project was to optimize the assortment of Picadeli’s salad bar regarding research on health and climate, mainly according to the EAT Lancet reference diet and the Nordic Nutrition Recommendations (NNR) 2012. With special emphasis on chemical properties of compounds in wheat pasta, whether Picadeli should switch from refined wheat pasta to whole grain pasta for health reasons were evaluated. LÄS MER

  5. 15. Ger en ketogen kost en högre viktnedgång för personer med övervikt-fetma

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Pernilla Börjesson; Christine Ullholm; [2019-06-25]
    Nyckelord :fetma; ketogen; lågkolhydrat; viktminskning; övervikt; obesity; overweight; ketogen; low carbohydrate; weight loss;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Ger en ketogen kost en högre viktnedgång för personer med övervikt-fetma jämfört med en måttlig lågkolhydratkost? - En systematisk översiktsartikel Författare: Pernilla Börjesson och Christine Ullholm Handledare: Ingrid Larsson Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Datum: 2019-05-29 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bakgrund: En av grundstenarna i livsstilsintervention för behandling av fetma är energireducerad kost. En av dessa kostförändringar som är vanliga att göra är en minskning av sitt intag av kolhydrater. LÄS MER