Sökning: "low carbohydrate"
Visar resultat 11 - 15 av 67 uppsatser innehållade orden low carbohydrate.
11. Soaking and fermentation of Lupin seeds to improve their nutritional properties
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Lupin seeds contain like many other grains and legumes the mineral inhibitor phytate. The presence of this anti-nutrient decreases the bioavailability of minerals such as zinc and iron. LÄS MER
12. Kolhydratsammansättning och in vitro-gasproduktion i gräs vid simulerat hästbete
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Hästen är en gräsätare som kan livnära sig på fiberrikt betesgräs som för många hästar utgör en stor del av dieten under sommaren. Betesgräs är i föränderligt tillstånd genom avbetning där faktorer som bland annat gräsets genetiska kapacitet, botaniskt utvecklingsstadium och klimat påverkar den näringsmässiga kvaliteten. LÄS MER
13. Påverkan av lågkolhydratkost hos personer med typ 1-diabetes : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Diagnostiserade fall av personer med typ 1-diabetes ökar globalt och komplikationer kan uppstå i samband med sjukdomen. Lågkolhydratkost har visat sig vara en potentiell metod för att förbättra blodsockerreglering. LÄS MER
14. Optimizing Picadeli’s assortment according to climate and health research
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : The aim of this project was to optimize the assortment of Picadeli’s salad bar regarding research on health and climate, mainly according to the EAT Lancet reference diet and the Nordic Nutrition Recommendations (NNR) 2012. With special emphasis on chemical properties of compounds in wheat pasta, whether Picadeli should switch from refined wheat pasta to whole grain pasta for health reasons were evaluated. LÄS MER
15. Ger en ketogen kost en högre viktnedgång för personer med övervikt-fetma
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Ger en ketogen kost en högre viktnedgång för personer med övervikt-fetma jämfört med en måttlig lågkolhydratkost? - En systematisk översiktsartikel Författare: Pernilla Börjesson och Christine Ullholm Handledare: Ingrid Larsson Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Datum: 2019-05-29 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bakgrund: En av grundstenarna i livsstilsintervention för behandling av fetma är energireducerad kost. En av dessa kostförändringar som är vanliga att göra är en minskning av sitt intag av kolhydrater. LÄS MER