Sökning: "nöt slakt"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden nöt slakt.
1. Tiaminbrist på idisslare : hur vanligt är det med symtom i Sverige?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Tiamin är ett vattenlösligt vitamin essentiellt för många djur, inklusive människor. Idisslare producerar normalt tillräckligt med tiamin via mikrober i våmmen, men brist kan ändå uppstå vid särskilda förhållanden. LÄS MER
2. Slaktutbyte och köttutbyte i nöt- och lammslaktkroppar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Slaktutbyte och köttutbyte speglar det ekonomiska värdet i djur som går till slakt. Slaktutbyte är skillnaden mellan djurets levande vikt innan slakt och slaktkroppens vikt medan köttutbyte är skillnaden mellan slaktkroppens vikt och vikten av köttet på slaktkroppen. LÄS MER
3. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. LÄS MER
4. Välfärdsindikatorer vid slakt av nöt och gris
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Animal welfare is a growing concern in our society. The well-being of our livestock production has not only ethical concerns from the consumers, but it also affects the meat quality. Assessing animal welfare at the abattoir could be challenging, as stressful situations are common. LÄS MER
5. When and what determines the death of an animal? A study investigating the heart activity during slaughter of farm animals
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Slaughter of animals should consist of two steps in order to be considered humane. The first step of the slaughter process is stunning, with the purpose of inducing unconsciousness and insensibility in the animal. The second step is exsanguination, which causes bleeding and eventually death. LÄS MER