Sökning: "snabbmat metod"

Visar resultat 1 - 5 av 21 uppsatser innehållade orden snabbmat metod.

  1. 1. Högstadieelevers resonemang kring matvanor

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Stina Nord; Erika Boström; [2023]
    Nyckelord :Upper secondary school students; Eating habits; Högstadieelever; Matvanor;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Forskning har visat att pojkars och flickors matvanor skiljer sig åt på högstadiet. Riksmaten ungdoms resultat visade att mer än 90% av deltagarna åt mindre än hälften av den rekommenderade mängden frukt och grönsaker. Ungdomar har god kännedom om vad som anses vara hälsosam och ohälsosam mat. LÄS MER

  2. 2. STRESS OCH DESS PÅVERKAN PÅ ÄTBETEENDE HOS STUDENTER SOM LÄSER HÖGSKOLEUTBILDNING SOM BERÖR KOST OCH MÅLTIDER : EN ENKÄTSTUDIE

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Reem Mohanna; [2023]
    Nyckelord :stress; ätbeteende; hälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund Stress definieras som en relation mellan personen och omgivningen som upplevs som utmanande och hotande för välbefinnandet och stressresponsen aktiveras i kroppen som förbereder kroppen för att hantera hotet. Kronisk stress kan leda till en överproduktion av kortisol och orsaka negativa effekter på fysisk och mental hälsa. LÄS MER

  3. 3. Kostens betydelse för fertiliteten hos kvinnor : En systematisk litteraturstudie

    Magister-uppsats, Högskolan i Halmstad/Hälsa och omvårdnad

    Författare :Johanna Granberg; [2021]
    Nyckelord :Diet; dietary; fertility; misscarige; pregnancy; Diet; fertilitet; graviditet; kost; missfall;

    Sammanfattning : Bakgrund: Infertilitet är en sjukdom i reproduktionssystemet som definieras av att en klinisk graviditet inte uppnås efter 12 månader eller mer av regelbundet oskyddat samlag. Cirka tio procent av par i fertil ålder världen över drabbas av ofrivillig barnlöshet. Hos ungefär 30 % av paren finns ingen förklaring till infertiliteten. LÄS MER

  4. 4. Kan snabbmat vara grön? : En studie om hur snabbmatskedjorna positionerar sig på marknaden genom att använda sig av grön marknadsföring

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Erik Rosqvist; Rebin Mohammadi; [2020]
    Nyckelord :Green marketing; fast food industry; brand identity; Grön marknadsföring; snabbmatsindustrin; varumärkesidentitet;

    Sammanfattning : The climate question is one of the major questions in society and consumers today expect cooperates to take responsibilities that help the environment. One of the industries that consumers have misbeliefs in when it comes to green marketing and green products is the fast-food industry. LÄS MER

  5. 5. Sjuksköterskans arbete mot övervikt och fetma : En litteraturstudie om hur sjuksköterskan kan arbeta med barn och ungdomar mot övervikt och fetma

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

    Författare :Anna-Carin Jertborn; Sara Wüstenhagen; [2019]
    Nyckelord :övervikt; fetma; barn; ungdomar; sjuksköterska;

    Sammanfattning : Övervikt och fetma är ett allt mer förekommande problem, både i Sverige men även på global nivå. Då det moderna samhället möjliggör en allt mer stillasittande vardag med lätt åtkomst till både billig mat och snabbmat så växer problematiken med övervikt och fetma även hos barn och ungdomar. LÄS MER