Sökning: "ekologisk frukt"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden ekologisk frukt.

  1. 1. Nudging av gröna varor : En kvalitativ studie om hur matbutiker nudgear till ekologiska varor

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Amna Sahovic; Ljiljana Roncevic; [2022]
    Nyckelord :Nudge theory; nudging; nudges; ecological foods; grocery store.; Nudge theory; nudging; nudges; ekologiska matvaror; matbutik.;

    Sammanfattning : The share of organic sales in grocery stores has decreased and in 2021 the share decreased by 0.5 percent from the year before, where total sales amounted to 6.3 percent. In recent years, nudge theory has become more topical, especially in the subject of ecological- and environmental economics. LÄS MER

  2. 2. Effekter av ätbara perenner som inslag i den småskaliga grönsaksproduktionen : en intervjustudie i social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Hanna Jalilvand Forslund; Vera Celia Öster; [2021]
    Nyckelord :småskalig odling; ätbara perenner; social hållbarhet; ekonomisk hållbarhet; ekologisk hållbarhet;

    Sammanfattning : I det här arbetet undersöks hur en introduktion av perenna grödor kan påverka den småskaliga grönsaksproduktionens sociala, ekonomiska och ekologiska hållbarhet, med avstamp i att många småskaliga odlare har svårt att få företaget att gå runt. I denna studie har kvalitativ information samlats in genom fem intervjuer med småskaliga odlare som integrerat ätbara perenner i form av bär, frukt, grönsaker och nötter i sina odlingar, detta för att få en bild av hur det ser ut inifrån företagen. LÄS MER

  3. 3. N.E.M.O skolan : Natur, Energi, Miljö och Odling

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Mathias Jawerth; [2018]
    Nyckelord :skola; förskola; kandidatprojekt arkitektur; ekologisk;

    Sammanfattning : Att ta tillvara på solens energi har varit en central utgångspunkt, då vi lever i en tid där energi- och miljömedvetenhet är och blir allt viktigare. Därav kändes detta som en given fråga att implementera och forma projektet efter. LÄS MER

  4. 4. Distributionskanaler förekologisk samt närodladfrukt och grönt i dagligvaruhandeln : En komparativ studie med fokus på relationer ochmaktbalans mellan detaljister, detaljhandelsgrossister och producenter

    Magister-uppsats, Linköpings universitet/Företagsekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Lina Jonsson; Julia Rustan; [2016]
    Nyckelord :Distribution channel; food retail; power; power imbalance; locally produced; organic; fruit and vegetables; Distributionskanal; dagligvaruhandeln; makt; maktobalans; närodlat; ekologiskt; frukt och grönt;

    Sammanfattning : Bakgrund Den svenska dagligvaruhandeln blir alltmer koncentrerad med större och färre livsmedelskedjor. Detta har resulterat i en maktobalans mellan livsmedelskedjorna och dess leverantörer. Trots livsmedelskedjornas uppenbara maktövertag ser aktörerna många anledningar till att samarbeta med varandra. LÄS MER

  5. 5. Re-design av Persgårdens förpackningsserie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/JTH, Data- och elektroteknik

    Författare :Emelie Thorsén; Maja Sjöberg; [2014]
    Nyckelord :Designprocess; Ekologiskt; Förpackning; Förpackningsdesign; Grafisk design; Kärnvärde; Livsmedelsförpackning; Persgården; Re-design;

    Sammanfattning : Förpackningen blir viktigare och viktigare och är ibland den enda kommunikationskanalen gentemot konsumenten, speciellt i små familjeföretag. Persgården är ett litet familjeföretag som är beläget ute på Visingsö och de säljer ekologisk müsli, dadlar i olika former samt frukt & nötmix. LÄS MER