Sökning: "hantering av försörjningskedja"
Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden hantering av försörjningskedja.
1. Att välja sourcingstrategi : Drivkrafter och utmaningar bakom val av produktionsland inom textilindustrin
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Textil- och beklädnadsindustrin har expanderat kraftigt sedan 1990-talet och är idag en av de största industrierna i världen. Den globala försörjningskedjan inom industrin innefattar komplexa nätverk och förhållanden kring bland annat sourcingstrategier och var företag väljer att placera sin textilproduktion. LÄS MER
2. Managing Product Allocation in a Scarce and Uncertain Supply Chain : Activities in a FMCG Company
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : This case study is investigating the challenge of managing product scarcity in the supply chain by allocating scarce products to customers while maintaining customer relationships in the Fast-Moving Consumer Goods (FMCG) sector. Previous solutions on how to manage the situation of allocating scarce products have been inadequate, highly manual, and timeconsumingwork for all stakeholders. LÄS MER
3. Råvaruförsörjning av grot : försörjningskedjan vid Södra Skog
Master-uppsats, SLU/Dept. of Forest EconomicsSammanfattning : Sverige håller på att utvecklas från ett samhälle beroende av fossilbaserade bränslen och produkter till en bioekonomi. Detta innebär att vi måste öka andelen förnyelsebar råvara för att kunna ställa om till en mer biobaserad ekonomi. LÄS MER
4. Food recalls in the Food Supply Chain : A qualitative study of different product flows in a retail context
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : The issue of food scandals originating from unsafe food has in recent years caught the attention of the public. Consequently, the number of food recalls has increased, and food retailers and food producers are getting questioned regarding their ability to provide consumers with safe food products. LÄS MER
5. SCM-system som stöd för stärkt hållbarhet inom livsmedelsbranschen : En studie om hur SCM-system kan stödja organisationer inom livsmedelsbranschen i att arbeta hållbart
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för informationsteknologiSammanfattning : Ökad hållbarhet inom organisationer är ständigt aktuellt. Ett område som har fått allt större fokus i samband med det ökade hållbarhetsarbetet är försörjningskedjan och dess hantering. LÄS MER