Sökning: "matval"
Visar resultat 21 - 25 av 87 uppsatser innehållade ordet matval.
21. Ungdomars konsumtion av kött och deras förhållningssätt till matval i vardagen : En enkätstudie av elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Minskad köttkonsumtion är en vinst för hälsan och miljön. Globalt sker klimatförändringar och högt köttintag ökar risken att drabbas av sjukdomar. LÄS MER
22. I en stödjande miljö är hälsosamma val enkla val : En kvantitativ studie om konsumenters upplevelser av hälsosamma livsmedelsval
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskapSammanfattning : Introduktion: Ohälsosamma matvanor är en av de största riskfaktorerna för ohälsa och förekommer oftare i socioekonomiskt svagare grupper. Tillgängligheten av livsmedel påverkar både vilka kostval vi gör och hur mycket vi konsumerar. Marknadsföring påverkar tillgängligheten och används för att styra konsumenternas livsmedelsval. LÄS MER
23. Frekvensen av mellanmål hos motionstränande individer : En kvantitativ tvärsnittsstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Tidigare studier har påvisat samband mellan träning och kost. Ett optimalt energiintag bör eftersträvas vid regelbunden träning där såväl frekvensen samt val av mellanmål kan spela en stor roll. LÄS MER
24. Den socialt accepterade matlådan : en enkätstudie om arbetskollegors inverkan på individens medhavda mat till arbetsplatsen
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Inledning: Många människor spenderar ofta mycket tid på en arbetsplats och därigenom äts det även många måltider där. Arbetsplatsen är även en plats för sociala relationer. De sociala relationerna har en stor inverkan på individens matvanor. LÄS MER
25. Sensorisk optimering av en musselsoppa för äldre konsumenter i Europa : ett delarbete i utvecklingen av hållbara rätter från havet
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Färdiglagade måltider för specifika målgrupper ställer höga krav på både utseende av maten och förpackningsalternativ så råvaror tillagas så bästa och mest näringsrika vis. Detta arbete studerar skillnaden i smak och textur mellan två olika konserveringsmetoder av en färdiglagad musselsoppa genom att förpacka i en mikrovågsförpackning och en ångförpackning. LÄS MER