Sökning: "Mat Hälsa miljö"

Visar resultat 11 - 15 av 75 uppsatser innehållade orden Mat Hälsa miljö.

  1. 11. AKTIVITETSPROBLEMATIK HOS KVINNOR MED ANOREXIA NERVOSA En kvalitativ litteraturstudie av självbiografier

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för neurovetenskap och fysiologi

    Författare :Camilla Johansson; Anna Sköldberg; [2021-05-26]
    Nyckelord :Anorexia nervosa; activity problems; occuptational therapy; autobiographies; women;

    Sammanfattning : Bakgrund Anorexia nervosa är en ätstörning som karaktäriseras av överdriven fixering av mat och viktnedgång. Den populationsgrupp som oftast drabbas av sjukdomen är kvinnor i tonåren. Anorexia nervosa ger både fysiska och psykiska besvär, vilka leder till såväl funktionsnedsättningar som aktivitetsbegränsningar. LÄS MER

  2. 12. Kan miljömärkningar bidra till ett jordbruk inomplanetära gränser med en grundläggandelevnadsstandard?

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för ekoteknik- och hållbart byggande

    Författare :Elvira Drotz; [2021]
    Nyckelord :Environmental labels; Planetary boundaries; Doughnut economics; Agriculture; Sustainable development; Miljömärkningar; Planetära gränser; Donutekonomi; Jordbruk; Hållbar utveckling;

    Sammanfattning : The production of food has increased over time due to modern agriculture methods. However, thisincrease has partly occurred at the expense of environmental and human health. LÄS MER

  3. 13. Insects raised on food waste : a new source of feed and food?

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elisabet Henriksson; [2021]
    Nyckelord :mealworm; food waste; insects as food; insects as feed; black soldier fly; nutrition; sustainable food; sustainable feed;

    Sammanfattning : An increasing global population demands an increase in food production, while human impact on the planet necessarily must be decreased to decelerate climate change. Resources currently lost as food waste could potentially be utilized to increase world food production amount and efficiency by feeding it to insects. LÄS MER

  4. 14. Choice editing for sustainable development : consumer attitudes toward food retailers limiting food choices

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Andrea Biro; Emma Svensson; [2021]
    Nyckelord :choice restrictions; environment; food retailer strategies; freedom of choice; health; paternalism; perceptions;

    Sammanfattning : Society is facing significant challenges in transforming to a sustainable food system where healthy food is provided, while reducing the negative environmental impact. Yet, it is debatable whose responsibility it is to provide healthy, environmentally friendly food from sustainable food systems. LÄS MER

  5. 15. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Anna Skytt Becker; Maria Rundström; [2021]
    Nyckelord :Vegetarisk kost; Vegetariskt; Vegetarism; Kött; Ungdomar; Inställning; Livsmedelsval; Matval;

    Sammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle  gynna både miljö och hälsa. LÄS MER