Sökning: "health and diet conversations"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden health and diet conversations.

  1. 1. Dietistens upplevelser och tankar kring att kommunicera kost och hälsa med barn och ungdomar med övervikt.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alva Vigren; Gabriella Lamond; [2024]
    Nyckelord :Dietister; barn; ungdomar; övervikt; tankar; kommunikation;

    Sammanfattning : Bakgrund: Övervikt är ett nationellt växande folkhälsoproblem. Barn och ungdomar med övervikt eller fetma riskerar i större utsträckning att utveckla en övervikt eller fetma i vuxen ålder, vilket gör det viktigt att bromsa sjukdomsförloppet så tidigt som möjligt. LÄS MER

  2. 2. Hälsosamma kostvanor vid depression : Distriktssköterskors och sjuksköterskors erfarenheter av att stödja och motivera patienten - en kvalitativ studie

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Ylva Gränsmark; Agnetha Foleby; [2019]
    Nyckelord :Depression; dietary habits; primary care; support; qualitative method; Depression; kostvanor; primärvård; stödja; kvalitativ metod;

    Sammanfattning : Depression is a common disease worldwide and the most common cause of mental illness. Studies have shown an association between unhealthy diets and depression. The purpose of the study was to explore district nurses and nurses' experience of supporting patients and motivating those with depression to healthy dietary habits in primary care. LÄS MER

  3. 3. Övervikt och fetma hos barn, ett känsligt ämne. : En intervjustudie om skolsköterskors preventionsarbete.

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Marie Schiöld; Sandra Hult; [2018]
    Nyckelord :School nurses; prevention; overweight; obesity; children; Skolsköterskor; prevention; övervikt; fetma; barn;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ohälsosamma matvanor, otillräcklig fysisk aktivitet och de livsstilssjukdomar som detta orsakar har pekats ut som ett ökande problem bland barn och ungdomar i Sverige. Skolsköterskor utgör en viktig del i det preventiva arbetet genom att hjälpa elever att göra hälsosamma val vad gäller kost och fysisk aktivitet. LÄS MER

  4. 4. Business development of a novel functional food concept

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Christian Åsheim; [2015]
    Nyckelord :commercialization; business development; start-up; venture creation; Functional food; glycaemic response; analysis technique; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Functional food (FF) is a relatively new sector in the food industry. FF are products that have an added nutritional value for consumers that is communicated through nutritional and health claims, and act as preventive agents of chronic diseases. LÄS MER

  5. 5. Vi vill veta mer : - En kvalitativ studie om mödrars upplevelser av kostsamtal inom mödra- och barnhälsovården

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Helena Carlsson; Caroline Hjorth; Nina Odqvist; [2011]
    Nyckelord :Salut-satsningen; prevention; first time mothers; experiences; health and diet conversations; diet; Child Health Care Center; Maternity Center; attitudes.; Salut-satsningen; prevention; förstagångsmödrar; upplevelser; kostsamtal; kost; barnavårdcentralen; mödrahälsovården; inställning.;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund: Våra matvanor grundläggs tidigt i livet. Med tanke på det rådande hälsoläget i Sverige och världen behöver långvarigt preventiva insatser sättas in i tidig ålder för att bekämpa utvecklingen av fetma. LÄS MER