Sökning: "mat och matvanor"
Visar resultat 16 - 20 av 136 uppsatser innehållade orden mat och matvanor.
16. Kvinnors upplevelse av att leva med diagnosen hetsätningsstörning - En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Ett av symtomen för hetsätningsstörning är att inte ha kontroll över den mängd mat som äts. Individen får i sig mer mat än vad kroppen behöver under en kort period, vilket över tid kan leda till komplikationer för hälsan såsom fetma, diabetes och kardiovaskulära sjukdomar. LÄS MER
17. #Utomhusmat : En kvalitativ studie om huruvida friluftsintresserades utomhusmatvanor påverkas av Instagram
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Över 70% av svenska internetanvändare i åldrarna 18–25 använder sig dagligen av Instagram. Samtidigt söker sig allt fler människor ut i naturen, inte minst under den rådande pandemin. LÄS MER
18. Föräldrars val av livsmedel till barn 1-5 år
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund. Barns matvanor grundläggs tidigt. Kostmönster, ätbeteende och smakpreferenser är exempel på sådant som följer individen genom uppväxten. Under den första tiden i livet är därför föräldrarnas roll för barnets kost viktig, då det är dem som serverar maten. LÄS MER
19. Barnfetma och övervikt kopplat till låg socioekonomisk status
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Introduktion: Barnfetma och övervikt är växande folkhälsoproblem där var femte barn iSverige lider av det. Barn som tillhör svaga socioekonomiska grupper drabbas i störreutsträckning än andra barn. Detta förklaras av föräldrarnas låga utbildningsnivå, lågayrkesstatus och låga inkomstnivåer. LÄS MER
20. Ätverktyg för alla : Utforskandet av matkulturer som ledde till ätverktyg
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknikSammanfattning : Inom alla kulturer äter vi med bestick, ätpinnar eller med händerna. Under historiens gång har ätverktygen följt med människan genom dess utveckling (Kelly Scott, 2018). Under den moderna tiden i människans historia har matkulturer blivit alltmer lidande av den industrialism som råder. LÄS MER