Sökning: "restaurangbranschen kris"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden restaurangbranschen kris.

  1. 1. Restaurangbranschens krishantering under coronapandemin. En intervjustudie med företag i Göteborgsregionen inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Alexander Nicoletti; Erik Björkroth; [2023-08-31]
    Nyckelord :Kris; Krisberedskap; Krisplan; Krishantering; Krishanteringsåtgärder; Kriskommunikation; Situationsanpassad Kriskommunikation; Coronapandemi;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Krishantering inom familjeföretag : En kvalitativ studie om hur små familjeägda restauranger hanterat covid-19 krisen

    Magister-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Vian Ishak; Fatma Zerom; [2023]
    Nyckelord :Crisis management; small business; family business; restaurant industry; covid-19; strategy; culture; management; entrepreneurial ecosystem; replacement planning; Krishantering; småföretag; familjeföretag; restaurangbranschen; covid-19; strategi; kultur; management; entreprenöriella ekosystem; ersättningsplanering;

    Sammanfattning : Background: A crisis can be defined as a circumstance or event that threatens a company's performance and indicates the need to take action within the company to prevent potential losses. Companies and industries are affected by crises in different ways, and the nature of the crisis can also affect performance. LÄS MER

  3. 3. Att återhämta en bransch i kris. En kvalitativ studie om den rådande personalbristen i hotell- & restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Hjalmar Lillfors; Ylva Lindmark; [2022-08-16]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Following the removal of the restrictions that were caused by the covid-19 pandemic the hotel and restaurant industry have suffered a significant staff shortage. The study aims to create an understanding as to whether the work environment in the hotel and restaurant industry have contributed to the current staff shortage and how companies within the hotel and restaurant industry can work in order to attract and motivate workforce in the short and long term. LÄS MER

  4. 4. Framgångsfaktorer under en pandemi : Med fokus på restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Selma Essen; Sara Björklund; [2022]
    Nyckelord :Covid-19; crisis; restaurant; pandemic; success; success factors; Covid-19; kris; restaurang; pandemi; framgång; framgångsfaktorer;

    Sammanfattning : Denna studie har behandlat ämnet gällande vilka framgångsfaktor som varit relevanta inom restaurangbranschen under den extrema period som pågick under Covid-19 pandemin. En bransch som har drabbats hårt pandemin är restaurangbranschen. LÄS MER

  5. 5. Att arbeta i motvind : En kvalitativ studie om restaurangbranchens marknadsföring under covid-19

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Jonna Stenvall; Jane Täfvander; [2022]
    Nyckelord :Marknadsföring; restaurangbranschen; servicelandskap; marknadsföringsmixen; marknadsföringstriangeln; covid-19; kris;

    Sammanfattning : Covid-19 har under de senaste åren satt stora spår i samhället. Inte minst inom restaurangbranschen som ständigt ställts inför nya utmaningar och förhållningssätt. Restriktioner, rekommendationer och oroliga gäster har varit förhållanden som branschen fått hantera. LÄS MER