Sökning: "vitaminer"
Visar resultat 51 - 55 av 94 uppsatser innehållade ordet vitaminer.
51. Den geriatriska hunden och katten : omvårdnad och näringsbehov
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Hundar och katter uppnår idag en i genomsnitt högre ålder än tidigare. Anledningarna kan vara veterinärmedicinens ständiga utveckling och att djurägare till följd av ett starkt band till sitt husdjur, är måna om att ta sitt djur till veterinären i hopp om att få de flesta åkommor och sjukdomar behandlade. LÄS MER
52. Vitamin B som tillskott för ökad mjölkproduktion hos mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Denna litteratursammanställning redogör för studier som utvärderade huruvida tillskott av biotin, folsyra och vitamin B12 kunde höja mjölkavkastningen hos mjölkkor. Syftet var att ta reda på huruvida B-vitaminerna biotin, folsyra och vitamin B12 kan ge effekt på mjölkproduktion och om vitaminerna därmed bör ingå i utfodringsrekommendationer till högproducerande mjölkkor. LÄS MER
53. Betydelsen av nutrition vid läkning av trycksår : en litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Inom vården finns det delade meningar kring sambandet mellan en god näringstillförsel och utvecklandet av trycksår. Sjuksköterska och patient kan med hjälp av evidensbaserad kunskap förbättra sin förståelse för betydelsen av god nutrition och läkningsfrämjande insatser för trycksår. LÄS MER
54. Mejeriprocessernas påverkan på mjölkens komponenter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Mjölk och mejeriprocesser är ett omdiskuterat ämne. Det dyker regelbundet upp nya studier inom området och meningarna är delade om mejeriprocesser och deras påverkan på mjölkens beståndsdelar. LÄS MER
55. Vegetariska skolluncher : En undersökning av energi- och näringsinnehåll samt attityder
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Inledning – Enligt skollagen ska skollunch som serveras vara näringsriktig. En undersökning som gjorts visade att 60 % av skolluncherna inte lever upp till denna lag. LÄS MER