Sökning: "vitaminer"

Visar resultat 51 - 55 av 94 uppsatser innehållade ordet vitaminer.

  1. 51. Den geriatriska hunden och katten : omvårdnad och näringsbehov

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Hanna Bratlie; [2015]
    Nyckelord :geriatrik; hund; katt; omvårdnad; näringsbehov; fysioterapi;

    Sammanfattning : Hundar och katter uppnår idag en i genomsnitt högre ålder än tidigare. Anledningarna kan vara veterinärmedicinens ständiga utveckling och att djurägare till följd av ett starkt band till sitt husdjur, är måna om att ta sitt djur till veterinären i hopp om att få de flesta åkommor och sjukdomar behandlade. LÄS MER

  2. 52. Vitamin B som tillskott för ökad mjölkproduktion hos mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Elin Stenberg; [2015]
    Nyckelord :mjölkkor; mjölkmängd; biotin; folsyra; vitamin B12;

    Sammanfattning : Denna litteratursammanställning redogör för studier som utvärderade huruvida tillskott av biotin, folsyra och vitamin B12 kunde höja mjölkavkastningen hos mjölkkor. Syftet var att ta reda på huruvida B-vitaminerna biotin, folsyra och vitamin B12 kan ge effekt på mjölkproduktion och om vitaminerna därmed bör ingå i utfodringsrekommendationer till högproducerande mjölkkor. LÄS MER

  3. 53. Betydelsen av nutrition vid läkning av trycksår : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Sophiahemmet Högskola

    Författare :Joanna Kamph; Erica Vitblom; [2015]
    Nyckelord :Bedömningsinstrument; Kunskap; Nutrition; Näringsämnen; Trycksår;

    Sammanfattning : Bakgrund Inom vården finns det delade meningar kring sambandet mellan en god näringstillförsel och utvecklandet av trycksår. Sjuksköterska och patient kan med hjälp av evidensbaserad kunskap förbättra sin förståelse för betydelsen av god nutrition och läkningsfrämjande insatser för trycksår. LÄS MER

  4. 54. Mejeriprocessernas påverkan på mjölkens komponenter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Agatha Sapieja; [2015]
    Nyckelord :homogenisering; pastörisering; mjölkens beståndsdelar komponenter; MFGM; laktos; kasein; vassle; UHT;

    Sammanfattning : Mjölk och mejeriprocesser är ett omdiskuterat ämne. Det dyker regelbundet upp nya studier inom området och meningarna är delade om mejeriprocesser och deras påverkan på mjölkens beståndsdelar. LÄS MER

  5. 55. Vegetariska skolluncher : En undersökning av energi- och näringsinnehåll samt attityder

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Julia Jonsson; Tora Olsson; [2015]
    Nyckelord :Vegetarian; school lunches; attitudes; nutritional distinction; energy; nutritional calculation; Vegetariskt; skollunch; attityder; näringsvärde; energi; näringsvärdesberäkning.;

    Sammanfattning : Inledning – Enligt skollagen ska skollunch som serveras vara näringsriktig. En undersökning som gjorts visade att 60 % av skolluncherna inte lever upp till denna lag. LÄS MER