Sökning: "vitaminer"
Visar resultat 31 - 35 av 94 uppsatser innehållade ordet vitaminer.
31. Proteinbaserat material för livsmedelsförpackningar : med fokus på mjölkproteiner
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Livsmedelsförpackningar är ett område som har stor utvecklingspotential eftersom både konsumtionen och produktionen av plast har ökat sedan 50-talet. Trots att vi vet att konventionella plastmaterial framställs av råmaterialet petroleum, en icke förnybar och uttömbar källa. Förpackningsindustrin står för den största andelen plast. LÄS MER
32. Hästens behov av B-vitaminer
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Feed supplements containing B-vitamins are marketed as having a calming effect on nervous horses, improving the function of the hindgut, easing the change of coat and increasing the growth and quality of hoofs. The aim of this literature study was to review whether and when horses have a requirement of B-vitamin supplements, and if studies can validate the statements used in the marketing. LÄS MER
33. En jämförelse av energi- och näringsinnehåll i några olika färskfoder och torrfoder för hund
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Förespråkare av färskfoder menar att hunden är en karnivor och därmed bör äta endast rått kött. Motståndare menar däremot att hunden är en omnivor och kan tillgodogöra sig näring från olika typer av näringskällor, och därmed bör utfodras med annan typ av föda än endast kött. LÄS MER
34. Kan blåbär ha en reducerande effekt på blodtryck och blodglukos hos personer med övervikt eller fetma?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Kan blåbär ha en reducerande effekt på blodtryck och blodglukos hos personer med övervikt eller fetma? Författare: Christina Johnsson & Jenny Svensson Handledare: Anna Winkvist Examinator: Helen Lindqvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2016-04-06 Bakgrund: Övervikt och fetma är ett allt mer ökande problem i vårt samhälle. Med detta ökar också risken för att drabbas av bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER
35. Påverkas LDL-kolesterol av ett högt intag av hårdost? En systematisk översiktsartikel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Påverkas LDL-kolesterol av ett högt intag av hårdost? – En systematisk översiktsartikel Författare: Rebecca Ahlin och Mikaela Sjöholm Handledare: Frode Slinde Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2016-05-26 Bakgrund: Ost är en av våra främsta källor till kalcium och ger oss också andra vitaminer och mineraler. Ost är också en stor källa till mättat fett och bidrar med mycket energi. LÄS MER