Sökning: "Skolmåltider"

Visar resultat 16 - 20 av 52 uppsatser innehållade ordet Skolmåltider.

  1. 16. Baljväxter i skolmåltider?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Erika Dahlberg; Elizabeth Getachew; Aling Persson; [2020-11-09]
    Nyckelord :Acceptans; baljväxter; hälsa; hållbarhet; sensorik;

    Sammanfattning : I Sverige har baljväxter odlats sedan 1600-talet, vars låga miljöpåverkan bidrar till ett mer hållbart jordbruk. I detta examensarbete undersöks vilken acceptans och vilka upplevelser skolbarn på mellan 10 och 13 år har gällande baljväxter. LÄS MER

  2. 17. Måltider i skolan

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anna Appelqvist; Michelle Hansen; [2020-08-05]
    Nyckelord :Näringsrekommendationer; Näringstäthet; Skolmåltider; Vegetarisk;

    Sammanfattning : Idag serveras 1,3 miljoner skolmåltider dagligen i Sverige och skolmåltiderna ska enligt lag vara näringsriktiga och skolmåltiden är ett bra sätt att skapa hälsosamma matvanor för barn och ungdomar. Att servera vegetarisk kost i skolan kan vara bra för både hälsan och klimatet om man har kunskapen om kostsammansättning och olika kostgrupper. LÄS MER

  3. 18. Hur kommuniceras den hållbara skolmåltiden?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Denise Odhner; Linda Trieu; [2020-08-05]
    Nyckelord :Grundskolebarn; hållbara måltider; skolmåltider; sociala medier;

    Sammanfattning : Varje dag lagas och serveras omkring 1,3 miljoner skolmåltider vilket gör att barnens och ungdomarnas förhållningssätt till mat och näring spelar en viktig roll för hälsa och utveckling. Genom att påverka barns och ungdomars konsumtionsval i riktning mot mindre rött kött, mer fisk, frukt och grönsaker kan det bidra till en mer hållbar livsmedelskonsumtion. LÄS MER

  4. 19. Skolmåltider på sociala medier?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anna Röding; Marina Sokolina; [2020-02-13]
    Nyckelord :Gymnasieelever; Skolmåltider; Sociala medier; Kommunikation; Integrerad;

    Sammanfattning : Skollunchen kan var en av de viktigaste måltider för en elev, dock är det flera som väljer att inte äta i skolrestaurangen på grund av olika anledningar. Tidigare studier påpekar att eleven vill kunna påverka och vara delaktiga i måltidsskapandet men att de får ingen möjlighet till att delta. LÄS MER

  5. 20. Herrhagskolan och Karlstads skolmåltidsreform : En studie om organiseringen för införandet av tillagade skolmåltider i Karlstads folkskolor mellan år 1949 och 1954

    L2-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)

    Författare :Andres Bergman Inostroza; [2020]
    Nyckelord :Skolmåltid; herrhagskolan;

    Sammanfattning : .... LÄS MER