Sökning: "mat och sinnen"

Visar resultat 16 - 18 av 18 uppsatser innehållade orden mat och sinnen.

  1. 16. Måltidens dilemman - Äldres uppfattning om den egna måltidssituationen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Peggy Dicksdotter Hermansson; [2011-03-02]
    Nyckelord :äldre; mat; uppfattning; beroende; sociala aspekter; äldreomsorg;

    Sammanfattning : Äldreomsorgens måltidssituation i ordinärt boende är behäftad med svårigheter och många äldre blir undernärda. Måltiden består inte av mat som substans allena, utan är en komplex upplevelse, med sociala, emotionella och kulturella aspekter, där samtliga sinnen skall stimuleras för att erfara en helhetsupplevelse. LÄS MER

  2. 17. Att uppleva mat med alla sinnen : - Lärares erfarenheter av Sapere-metoden

    Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Lina Dahlström; [2009]
    Nyckelord :children; pedagogy; qualitative method; Sapere-method; senses; Västmanland; barn; kvalitativ metod; pedagogik; Sapere-metoden; sinnen; Västmanland;

    Sammanfattning : Studier visar att åtgärder krävs för att minska svenska barns intag av sötsaker och fett samt öka intaget av frukt och grönsaker. Skolors roll i att främja en hälsosammare kosthållning hos barn måste därför få en ökad uppmärksamhet. LÄS MER

  3. 18. Picknick i Paradiset - kulinarisk turism på Österlen

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Jenny Reithe; Sophia Trossvik; [2007]
    Nyckelord :kulinarisk turism; rörlighet; plats; upplevelse; identitet; äkthet; picknickkoncept; österlen.; Tourism; Turism; Social Sciences;

    Sammanfattning : Vårt syfte är att undersöka på vilket sätt kulinarisk turism har potential att särskilja en region från andra. Vår empiriska studie tar sin utgångspunkt i ett regionalt matkoncept, en picknickkorg, och dess förmåga att synliggöra fem begrepp; rörlighet, plats, upplevelse, identitet och äkthet. LÄS MER