Sökning: "Restaurant industry"

Visar resultat 21 - 25 av 184 uppsatser innehållade orden Restaurant industry.

  1. 21. Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Anton Palmén; Morgan Bryer; Nathan Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Virtual kitchens; Operational efficiency; Business model canvas; Virtuality; Business and Economics;

    Sammanfattning : Title: Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context Seminar date: 1st of June 2023 Course: FEKH99, Bachelor Degree Project in Entrepreneurship and Innovation, 15 University Credit Points Authors: Morgan Bryer, Nathan Nilsson, Anton Palmen ´ Supervisor: Ziad El-Awad, Lund University Keywords: Virtual kitchens, Operational Mechanisms, Operational Efficiency, Business Model Canvas, Virtuality Research question: Research how the internal mechanisms of virtual restaurants enable high operational efficiency Purpose: On paper, virtual kitchens are more effective and profitable business ventures than traditional restaurants. The purpose of this thesis is to evaluate the internal mechanisms that enable operational efficiencies in virtual restaurants. LÄS MER

  2. 22. Vad styr rekrytering i restaurangbranschen? : En kvalitativ undersökning om hur rekryteringsstrategier används inom fine- dining segmentet

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Julia Landin; Moa Andersson; [2023]
    Nyckelord :Recruitment; Competence; Restaurant staff; fine- dining; Recruitment strategies; Psychometric approach; Social approach.; Rekrytering; Kompetens; Restaurangpersonal; fine- dining; Rekryteringsstrategier; Psykometrisk ansats; Social ansats;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 23. Krishantering inom familjeföretag : En kvalitativ studie om hur små familjeägda restauranger hanterat covid-19 krisen

    Magister-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Vian Ishak; Fatma Zerom; [2023]
    Nyckelord :Crisis management; small business; family business; restaurant industry; covid-19; strategy; culture; management; entrepreneurial ecosystem; replacement planning; Krishantering; småföretag; familjeföretag; restaurangbranschen; covid-19; strategi; kultur; management; entreprenöriella ekosystem; ersättningsplanering;

    Sammanfattning : Background: A crisis can be defined as a circumstance or event that threatens a company's performance and indicates the need to take action within the company to prevent potential losses. Companies and industries are affected by crises in different ways, and the nature of the crisis can also affect performance. LÄS MER

  4. 24. "Personalomsättning är inte ett jätteproblem för oss" : En studie om chefers perspektiv på personalomsättning inom säsongsbetonade hotell

    M1-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Mirza Tabakovic; Linnea Niklasson; [2023]
    Nyckelord :Staff Turnover; Leadership; and Job Embeddedness Theory; Personalomsättning; Ledarskap; och Inbäddning i arbetet;

    Sammanfattning : Denna uppsats är ämnad att undersöka hur chefer på säsongsbetonade hotellupplever personalomsättningen och om de arbetar aktivt gentemot den. Uppsatsenämnar även att undersöka vad cheferna anser vara påverkande faktorer till problemetoch hur de tacklar problemen idag. LÄS MER

  5. 25. Betong i Nytt Ljus

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Matilda Marcström; [2023]
    Nyckelord :betong; hållbarhet; folkets hus; produktion; offentlig arkitektur; Nynäshamn;

    Sammanfattning : Projektet Betong i Nytt Ljus är ett förslag på en hybridbyggnad mellan ett ”hus för folket” och en testanläggning för produktion av hållbar betong. Produktionen innebär att restprodukter från jordbruket, exempelvis havreskal, förbränns till aska som sedan fungerar som bindemedel i betong och ersätter därmed cement vilket resulterar i ett nära halverat klimatavtryck. LÄS MER