Sökning: "Restaurant industry"
Visar resultat 6 - 10 av 184 uppsatser innehållade orden Restaurant industry.
6. Skapandet av ett attraktivt stadsområde i Stockholm : En studie av vilka åtgärder fastighetsägare kan göra i Kista Science City
Kandidat-uppsats, KTH/Fastighetsföretagande och finansiella systemSammanfattning : Kista Science City har länge varit känt som Sveriges Silicon Valley, ett område fyllt med techjättar och ICT-företag, men under den senaste tiden har detta försvunnit. Idag präglas området av en hög vakansgrad med en stor del kontorsfastigheter, vilket tillsammans med en dålig upplevd trygghet har resulterat i begränsad aktivitet på kvällar och helger. LÄS MER
7. Restaurant Daily Revenue Prediction : Utilizing Synthetic Time Series Data for Improved Model Performance
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Avdelningen för beräkningsvetenskapSammanfattning : This study aims to enhance the accuracy of a demand forecasting model, XGBoost, by incorporating synthetic multivariate restaurant time series data during the training process. The research addresses the limited availability of training data by generating synthetic data using TimeGAN, a generative adversarial deep neural network tailored for time series data. LÄS MER
8. Behovet av revision i små privata aktiebolag : En kvalitativ studie
Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)Sammanfattning : Från 2010 kan små privata aktiebolag i Sverige välja att inte ha revisor. Syftet var att minska kostnader och stärka tillväxt. Cirka 60% av företagen valde bort revisionen, framför allt i kontantintensiva branscher som restaurang och taxi. LÄS MER
9. Generation Z i restaurangbranschen : Vad behöver ändras för att attrahera dem till restaurangyrket?
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
10. Prefererat ledarskap inom restaurangbranschen : En jämförelse av ledarskapspreferenser mellan manliga och kvinnliga anställda
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Studien undersöker preferenser för ledarskap bland män och kvinnor inom restaurangbranschen. Tidigare studier har lagt mycket fokus på att undersöka om det finns skillnader i det manliga kontra det kvinnliga ledarskapet. LÄS MER