Sökning: "varför matavfall"
Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden varför matavfall.
1. Att använda videobaserad kommunikation för att främja ökad sortering och återvinning av matavfall : En studie som ger förslag på hur Södertäljekommun kan nå ut till alla kommuninvånare
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/LärandeSammanfattning : Genom att öka resurshushållningen i livsmedelskedjan minskar människans belastning på miljön. Att öka utsortering och återvinningen av matavfall är ett sätt att bidra med ökad resurshushållning inom livsmedelskedjan. För att uppnå detta krävs människors samverkan. LÄS MER
2. Dokumentation av matavfall med hjälp av röstinmatning : En studie om röstinmatning skulle kunna ersätta papper och penna som mätmetod för matsvinn
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : The first part of the report reads up on food waste and makes account for how to reduce food waste in households by documenting it. The goal of this project is to examine how a measure of method consisting of voice commands is working as compared to a classic method of measurement with paper and pen. LÄS MER
3. Side Streams Throughout the Food Supply Chain in Västra Götaland - A Study of Reported Data, Interviews with Food Producers and a Simplified LCA Case Study
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Vikten av resurseffektivitet i livsmedelskedjan är tydlig, eftersom denna sektor är en av de största bidragarna till negativ klimatpåverkan globalt. Målet med den här uppsatsen var att utforska sidoströmmar av mat inom livsmedelskedjan i Västra Götaland, för att kartlägga hur mycket som redan är täckt i statistiken och vilka luckor i datamaterialet som finns för framtida forskning att täcka. LÄS MER
4. Food waste reduction in Swedish food retail : Understanding barriers and incentives
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : In Sweden, the retail sector is responsible for 8% of the total supply chain waste. Although the number is relatively small, the retail sector is of key importance for food waste minimization since retail stores collect large amounts of food and connect with consumers and producers in a limited, clearly defined number of places. LÄS MER
5. Minska svinn av frukt och grönsaker genom produktdesign
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)Sammanfattning : Av all mat som produceras slängs ca en tredjedel, av det beräknas upp till 50% vara svinn. Svinn är onödigt matavfall, sådant som hade kunnat ätas om det hanterats annorlunda. Exempelvis en grönsak som blivit möglig. LÄS MER