Sökning: "vatten dryck hälsa"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden vatten dryck hälsa.

  1. 1. Människors mjölkval - En lokal studie kring bakomliggande orsaker till valet av komjölk eller växtdryck

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sofia Magnusson; [2019]
    Nyckelord :konsumtion; hållbar konsumtion; mjölkkonsumtion; mjölk; komjölk; växtbaserad dryck; växtdryck; växtmjölk; beteende; mänskligt val; mänskliga val; växthusgasutsläpp; consumption; sustainable consumption; milk consumption; milk; cows milk; plant-based; plant-based milk; behaviour; behavior; human choice; GHG emissions; environment; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Sweden has for the last half-century had a very high consumption of dairy products compared to other European countries. This high demand in cow’s milk puts a lot of pressure on the dairy industry which requires a high amount of feed, water and energy to produce dairy products. LÄS MER

  2. 2. "Det är ingen jävel som dricker vatten och äter sallad under fotboll" : En studie om hur mat och dryck bidrar till den kultur och det sociala samspel som skapas under idrottsevenemang.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Jennie Glarbjerg; Linn Jönsson; [2018]
    Nyckelord :Kultur; sociokulturellt perspektiv; fotbollsevenemang; snabbmat; alkohol; hälsa; tillhörighet; praktikgemenskap; socialt samspel; artefakter;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att skapa förståelse för hur utbudet av mat och dryck bidrar till den kultur och det sociala samspel som skapas mellan åskådarna under fotbollsevenemang. De frågeställningar som studien söker svar på är Vilken betydelse har mat och dryck för upplevelsen under evenemanget? Hur upplever publiken det sociala samspelet på arenan? Hur ser interaktionen ut i den sociala kontexten? och Vilken kultur kommer till uttryck? Studien utgår ifrån en kvalitativ ansats och genomfördes utifrån dold observation och intervjuer. LÄS MER

  3. 3. On-line Verification of Hemodialysis Water Quality

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Biomedicinsk teknik

    Författare :Johan Andersson; Elin Holmström; [2016]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Renal diseases are an increasing problem worldwide and when kidney transplantation is not possible, dialysis treatment is the solution. An increasing number of patients choose to perform their dialysis treatment at home by implementing the dialysis machine and a water purification system in current electric and water supply, so called home hemodialysis. LÄS MER

  4. 4. Flaskvatten : Anpassat för barn

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Johan Jedhammar; Linda Karlkvist; [2012]
    Nyckelord :produktutveckling; konsumenttest; enkätundersökning; flaskvatten; måltidsdryck;

    Sammanfattning : Samtidigt som människor blir mer hälsomedvetna ökar konsumtionen av läsk, cider och sockerberikat flaskvatten. Sockerrika drycker är ett dåligt alternativ för barn, eftersom drycken endast består av tomma kalorier och ofta har ett lågt pH-värde, som kan påverka barns tandhälsa negativt. LÄS MER

  5. 5. Handboll och kost - Attityder och uppfattningar kring kost och livsmedel hos västsvensk damelit

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Johanna Jilsén; Emma Malmberg; [2011-02-23]
    Nyckelord :Attityd; handboll; damelit; kost; kartläggning;

    Sammanfattning : Syftet med vår studie var att kartlägga uppfattningar kring kost och livsmedel hos kvinnliga elithandbollsspelare i fem elitserieklubbar i Västra Götalandsregionen. I och med elitidrottares höga aktivitetsnivå, skiljer de sig markant från normalaktiva och har därmed andra rekommendationer för hälsa, återhämtning och prestation. LÄS MER