Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 37 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Dagligvaruhandelns hållbarhetsarbete i leverantörskedjan : En kvalitativ studie om ansvarstagande i leverantörskedjan för dagligvaruhandeln

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagande

    Författare :Simon Fyhr; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Världens resurser är begränsade, däribland infaller alla de konsumtionsvaror som människan behöver för att överleva. En av de absolut mest fundamentala är mat. Matförsörjningen sker till stor del via dagligvaruhandeln. LÄS MER

  2. 2. Kan miljömärkningar bidra till ett jordbruk inomplanetära gränser med en grundläggandelevnadsstandard?

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för ekoteknik- och hållbart byggande

    Författare :Elvira Drotz; [2021]
    Nyckelord :Environmental labels; Planetary boundaries; Doughnut economics; Agriculture; Sustainable development; Miljömärkningar; Planetära gränser; Donutekonomi; Jordbruk; Hållbar utveckling;

    Sammanfattning : The production of food has increased over time due to modern agriculture methods. However, thisincrease has partly occurred at the expense of environmental and human health. LÄS MER

  3. 3. Hur nudging kan minska matsvinn och främja cirkularitet : Konsumenters upplevelse av nudging i relation till klass II-produkter inom dagligvaruhandelns e-handel

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Michaela Alenbrand; Karin Johansson; [2021]
    Nyckelord :Nudging; food waste; circular economy; digital nudging; behavioral economics; decision-making; food retail; circularity; sustainability; suboptimal foods; Nudging; matsvinn; cirkulär ekonomi; digital nudging; beteendeekonomi; beslutstagande; e-handel; dagligvaruhandel; cirkularitet; hållbarhet; klass II-produkter;

    Sammanfattning : Problematiken med matsvinn utgör ett globalt hållbarhetsproblem och konsumenternasbeteende har identifierats som den främsta bidragande faktorn till problematiken. En minskning av matsvinn måste ske för att en övergång till och utveckling av cirkulär ekonomi ska kunna realiseras, vilket ses som en direkt nödvändighet för att uppnå en hållbar utveckling. LÄS MER

  4. 4. Socialt liv på offentliga platser under covid-19 : En fallstudie av Luleå centrum

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser

    Författare :Sandra Zetterkvist; [2021]
    Nyckelord :Pandemi; Krishantering; Offentliga platser; Socialt liv; Stadsutveckling;

    Sammanfattning : Kring årsskiftet 2019/2020 upptäcktes en ny form av coronavirus, SARS-COV-2, i Wuhan, Kina (WHO, 2020). Sjukdomen orsakad av viruset är känd som covid-19. Viruset spred sig fort till övriga länder och den 31 januari 2020 bekräftades det första fallet av viruset i Sverige (Folkhälsomyndigheten, 2020). LÄS MER

  5. 5. Kan Skåne uppnå en cirkulär förvaltning av näringsämnen - En systemanalys över mat- och restströmssystemet i Skåne

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Emma Enström; [2021]
    Nyckelord :Nutrient management; System analysis; Scania; Self-reliance; Earth and Environmental Sciences; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Nitrogen, phosphorus, and potassium are essential for the survival of humans, animals, and plants. The production and usage of mineral fertilizer has contributed to an over-use of these resources, leakage, and emissions of nutrients. This study aims to simplify and simulate the food system of Scania through a conceptual model. LÄS MER