Sökning: "Restauranger corona"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden Restauranger corona.
1. Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Title: Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context Seminar date: 1st of June 2023 Course: FEKH99, Bachelor Degree Project in Entrepreneurship and Innovation, 15 University Credit Points Authors: Morgan Bryer, Nathan Nilsson, Anton Palmen ´ Supervisor: Ziad El-Awad, Lund University Keywords: Virtual kitchens, Operational Mechanisms, Operational Efficiency, Business Model Canvas, Virtuality Research question: Research how the internal mechanisms of virtual restaurants enable high operational efficiency Purpose: On paper, virtual kitchens are more effective and profitable business ventures than traditional restaurants. The purpose of this thesis is to evaluate the internal mechanisms that enable operational efficiencies in virtual restaurants. LÄS MER
2. Är det möjligt att förbereda sig inför en oförutsägbar kris? : En kvalitativ studie om Coronakrisens påverkan på krishanteringen inom restauranger och nattklubbar
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : År 2019 var början av den pandemi som drabbade svenska restauranger och nattklubbar i hög grad på grund av de restriktioner som infördes i landet. Denna uppsats har ämnat undersöka hur krishanteringen inom dessa branscher i Uppsala har påverkats som följd av Covid-19. LÄS MER
3. Hur har den svenska textilindustrin påverkats av coronapandemin?
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : I slutet av 2019 bröt ett nytt coronavirus ut i Kina, COVID-19, för att sedan spridas över hela världen. I januari 2020 klassificerades COVID-19 som ett hot för mänskligheten av World Health Organisation, för att senare i mars samma år övergå till att klassificeras som en pandemi. LÄS MER
4. Coronapandemins påverkan på restaurangbranschen : En kvalitativ studie som förklarar hur coronapandemin påverkat restauranger.
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)Sammanfattning : Coronapandemin har slagit hårt världen över och smittar fortfarande mängder med människor dagligen. Länder har behövt anpassa sig och implementerat restriktioner som befolkningen behövt följa för att få kontroll på smittspridningen. Sverige är inget undantag i detta. LÄS MER
5. Ledare utan plan : Uppgift- och relationsorienterat ledarskap inomrestaurangbranschen under coronapandemin.
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagandeSammanfattning : Studien handlar om att skapa förståelse kring huruvida restaurangchefer är i högre grad uppgifts- eller relationsorienterade i sitt ledarskap samt hur de hanterat corona pandemin. Studien har tagit utgångspunkt i insamling av empirisk data, för att vidare analysera materialet med hjälp av den teoretiska referensramen. LÄS MER