Avancerad sökning

Hittade 4 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Varför äter ungdomar så lite frukt?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecca Lundh; Isabella Vesala; [2019-08-12]
    Nyckelord :Attityder; Beteenden; Frukt; Fruktintag; Gymnasieelever; Hälsofrämjande; Theory of Planned Behaviour; Tillgänglighet;

    Sammanfattning : Ungdomar i Sverige äter för lite frukt och endast en tiondel av alla gymnasieelever kommer upp i frukt- och grönsaksrekommendationen om 500 gram per dag. Medan intaget av grönsaker bland ungdomar ökat något de senaste åren så gäller det inte för fruktintaget. LÄS MER

  2. 2. Frukt- och grönsakskonsumtion bland ungdomar i Sverige. Skillnader mellan ungdomar med olika sociodemografisk bakgrund.

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för medicin

    Författare :Mikaela Thelander; [2018-06-05]
    Nyckelord :frukt; grönsaker; ungdomar; kostregistrering; enkätfrågor; sociodemografiska faktorer; skolmåltid; fruit; vegetable; adolescents; dietary assessment; sociodemographic factors; school meal;

    Sammanfattning : Titel: Frukt- och grönsakskonsumtion bland ungdomar i Sverige. Skillnader mellan ungdomar med olika sociodemografisk bakgrund. LÄS MER

  3. 3. Styrande faktorer vid köp av frukt - en studie av sex barnfamiljer

    Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Charlott Hertnäs; [2017]
    Nyckelord :fruktkonsumtion; barnfamiljer; lågengagemangsvara; Följa-med-intervju; Frukt Grönt-avdelning; åretrunttillgång; import; de-lokalisering; konsumentbeteende; beteendeförändring; konsumentmakt; lokalt odlad; småskaligt odlad; landgrabbing; konsumentmedvetenhet;

    Sammanfattning : Studien undersöker hur föräldrar i barnfamiljer tänker kring sin egen, och familjens, fruktkon-sumtion, samt vilka värden och faktorer som styr de medverkande föräldrarnas val vid inköp av frukt till sig själv och familjen. För att undersöka det har metoderna samtalsintervju och Följa-med-intervju använts. LÄS MER

  4. 4. ”Äta bör man, annars dör man. Äter gör man, ändå dör man”- fast senare : En deskriptiv undersökning om gymnasieelevers kostvanor

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Robert Johansson; Alexander Persson; [2011]
    Nyckelord :Gymnasieelever; elever; kost; kostvanor; matvanor; idrott; näring;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med undersökningen är att kartlägga kostvanorna hos gymnasieelever i årskurs 3. Frågeställning 1 – Finns det några skillnader i kostvanor mellan icke idrottande elever och idrottande elever? Vilka är i så fall skillnaderna? Frågeställning 2 – Finns det några skillnader i kostvanor utifrån följande faktorer: Kön, föräldrarnas utbildning, betyg från högstadiet, socioekonomisk status, rökning och religiöst engagemang? Vilka är i så fall skillnaderna? Metod Vi har använt enkätundersökning som metod. LÄS MER