Sökning: "matkonsumtionen"
Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade ordet matkonsumtionen.
1. Studenters bakomliggande faktorer gällande konsumtion av hållbara livsmedel
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Det är bevisat att en stor del av hushållens utsläpp är från matkonsumtionen och därmed grundas denna studie i ett samhällsproblem om hur matkonsumtionens skada på planeten kan minskas. Tidigare forskning har genom kvantitativa metoder identifierat motiv till eller från konsumtion av hållbara livsmedel men det saknas forskning för vad som ligger bakom dessa motiv. LÄS MER
2. Sanatorium som modern institution : En komparativ fallstudie av sanatoriet i Arvika udner 1940-talet
Kandidat-uppsats, Karlstads universitetSammanfattning : Syftet med den här uppsatsen har varit att undersöka vem som behandlades för tuberkulos vid sanatoriet i Arvika 1940–1949 genom att titta på ålder, kön och klass. Sanatorier som vårdplats undersöktes genom att titta på patienters BMI-värden innan och efter sanatorievården för att se matkonsumtionen hos patienterna. LÄS MER
3. GOTT OCH ÄCKLIGT. : Hem- och konsumentkunskaplärares upplevelser av samtal om smak främst kopplad till vegetarisk mat
M1-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten vi äter är en kraftigt bidragande faktor till det försämrade klimatet. Matkonsumtionen måste ändras till en diet med mindre animaliska produkter och mer vegetarisk mat. Smak ses som en avgörande aspekt när det handlar om matval. Barn och ungdomar möter mat och smak i skolämnet Hem- och konsumentkunskap (HKK). LÄS MER
4. Hållbara dryckesval - Växtbaserad dryck/komjölk och hur konsumenter kan påverkas till att välja ärtdryck
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Food consumption is a big part of the global emissions, which we need to address to increase the pace in the climate transition. In order to prevent further increase in greenhouse gas emissions a shift in milk consumption towards more plant- based options is needed. LÄS MER
5. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER