Sökning: "Gröna Lund hållbar"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden Gröna Lund hållbar.

  1. 1. Dagvattenhantering i den urbana miljön

    Kandidat-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola

    Författare :Matilda Diurlin; Lisa Westlund; [2023]
    Nyckelord :Dagvatten; storm water; ekosystemtjänster; grönblåa lösningar; öppen dagvattenhantering; dagvattenföroreningar; översvämning; dagvattenlösningar och dagvattenhantering.;

    Sammanfattning : Debatten kring klimatförändringar och människans negativa påverkan på miljön har blivitalltmer uppmärksammad. Högre dagvattenflöden, orsakade av klimatförändringarna,ställer till problem och skada i samhället, vilket ställer nya krav på planeringen ochhanteringen av dagvattnet. LÄS MER

  2. 2. Djurgården : En studie om social hållbarhet

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Turismvetenskap

    Författare :Tone Berglund; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This paper describes socially sustainable tourism development and investigates how it applies to the tourist destination Djurgården. The author wanted to investigate how the definition of social sustainability has developed over time and how attractions located on Djurgården define and work to improve it. LÄS MER

  3. 3. Bemöter Gröna Lunds hållbarhetsarbete besökarnas upplevelse på deras konserter? : En kvalitativ studie om hållbarhet med fokus på den sociala aspekten

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Turismvetenskap

    Författare :Natali Hernandez; Lejla Maslesa; [2022]
    Nyckelord :Sustainable development; Social sustainability; Amusement park; Gröna Lund; Safety; Security; Experience; Hållbarhets utveckling; social hållbarhet; nöjespark; Gröna Lund; Säkerhet; trygghet; upplevelse;

    Sammanfattning : Syftet med uppsatsen är att skapa förståelse hur Gröna Lund arbetar för en hållbar nöjespark utifrån den social hållbarhetsaspekten med fokus på konserter. Skribenterna vill även få besökarnas perspektiv om hur de upplever Gröna Lund på konserter utifrån det sociala hållbarhetsaspekten. LÄS MER

  4. 4. Människors mjölkval - En lokal studie kring bakomliggande orsaker till valet av komjölk eller växtdryck

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sofia Magnusson; [2019]
    Nyckelord :konsumtion; hållbar konsumtion; mjölkkonsumtion; mjölk; komjölk; växtbaserad dryck; växtdryck; växtmjölk; beteende; mänskligt val; mänskliga val; växthusgasutsläpp; consumption; sustainable consumption; milk consumption; milk; cows milk; plant-based; plant-based milk; behaviour; behavior; human choice; GHG emissions; environment; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Sweden has for the last half-century had a very high consumption of dairy products compared to other European countries. This high demand in cow’s milk puts a lot of pressure on the dairy industry which requires a high amount of feed, water and energy to produce dairy products. LÄS MER

  5. 5. Utbyggnad av Gröna Lund : Ett förslag till utformning av Skeppsholmsviken 6

    Kandidat-uppsats, KTH/Byggteknik och design

    Författare :Anna Ekman; Soulin Molla Omar; [2019]
    Nyckelord :Amusement park; Architecture; Café; Culture; Dock; Gröna Lund; Park; Piling; Restaurant; Sustainability; Arkitektur; Brygga; Café; Gröna Lund; Hållbarhet; Kulturmiljö; Nöjesfält; Pålning; Restaurang; Tivoli;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med arbetet är att undersöka och gestalta utbyggnaden av Gröna Lund inom fastigheten Skeppsholmsviken 6 med hänsyn till funktion, upplevelse, kulturhistoriska värden, hållbarhet och allmänhetens intressen. Metod: Intervjuer genomfördes med personer som har varit inblandade i det pågående planarbetet och en enkätundersökning har delats på sociala medier för att ta reda på allmänhetens synpunkter och önskemål kring utbyggnaden. LÄS MER