Sökning: "Sensory Turn"
Visar resultat 1 - 5 av 32 uppsatser innehållade orden Sensory Turn.
1. Varför Ava-tar de på allt? : En kvalitativ analys av hur visualiseringen av händers interaktion påverkar hur åskådare upplever världen i filmen Avatar
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)Sammanfattning : Denna uppsats är en fenomenologisk studie som utreder hur visualiseringen av händer påverkar hur filmbetraktare upplever världen i filmen Avatar. Analysen utreder tre scener från Avatar, som visar händer som interagerar med föremål som är okända för både filmkaraktärens och betraktarens del. LÄS MER
2. Stockholms stadskyrkogårdars kvaliteter : en platsstudie som lyfter rekreativa kvaliteter och gröna värden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Tillgång till grönområden är en grundförutsättning för hållbara städer och människors fysiska och mentala välmående, men växande befolkningar i städerna leder till att befintlig rekreativ grönyta exploateras och byggs bort. Det leder i sin tur till att andra typer av grönstruktur, exempelvis kyrkogårdar och begravningsplatser, används i allt större utsträckning för rekreativa ändamål. LÄS MER
3. The Reflection Pier - A Hospital Safe Haven
Master-uppsats, Lunds universitet/IndustridesignSammanfattning : Hospitals have been a crucial element of healthcare for centuries, providing a space for diagnosis, treatment, and recovery. The design of hospitals has evolved dramatically throughout history, with significant changes in both the form and function of these institutions. LÄS MER
4. Towards Sustainable Coffee Packaging: A Comparative Study of Current and Future Materials for Zoégas Coffee
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : An important factor in preventing food waste is the ability to provide a product with a package according to its needs. The packaging material, in turn, needs to be recyclable in order to contribute to a circular use of materials rather than becoming waste. LÄS MER
5. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. LÄS MER