Sökning: "kvinnor järn"
Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden kvinnor järn.
1. Järnbristanemi och behandlingsmetoder : Jämförelse av effektivitet och säkerhet av intravenösa och orala järnbehandlingar av järnbristanemi vid graviditet och postpartum hos kvinnor.
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Syre transporteras i kroppen från lungorna till vävnader bundet till hemoglobin i erytrocyter. Specifikt i hemoglobin är det järnatomen som binder syret. För att det ska bildas erytrocyter är det nödvändigt med järn, folsyra och vitamin B12. Brist på dessa leder till anemi. LÄS MER
2. Recombinant Expression of Novel Wild Type Oat Hemoglobins in Escherichia Coli
Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemi; Lunds universitet/BeräkningskemiSammanfattning : Hemoglobin is a protein transporting oxygen through our bloodstreams and is as such essential for aerobic life. Hemoglobins also exist in plants, with a wide variety of functions other than oxygen transport. LÄS MER
3. GRAVIDA KVINNORS INTAG AV KOSTTILLSKOTT : En kvantitativ studie med fokus på järn och probiotika
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Vitamin- och mineralbrister hos gravida kvinnor kan leda till missfall och allvarliga störningar i barnets utveckling. Moderns tarmflora överförs med stor sannolikhet till barnet under förlossningen och kan därför innebära ett viktigt steg i utvecklingen av barnets tarmflora. LÄS MER
4. Gravida kvinnors konsumtion av kosttillskott
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SammanfattningBakgrund: Näringsämnen såsom järn och folsyra har visats vara viktiga under graviditeten för att förbättra hälsan hos den blivande mamman och barnet. Om inte alla näringsbehov uppfylls av kosten så kan kosttillskott vara en lösning. LÄS MER
5. Energi och näringsintag hos studenter på handelshögskolan vid Umeå universitet : En tredagars kostregistrering
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Intaget av mättat fett är högt hos Sveriges befolkning och intaget av fibrer, järn och D-vitamin har minskat på senare tid. Kostvanor och livsstil påverkar hälsan och risken att drabbas av folkhälsosjukdomarna; hjärtkärlsjukdom, diabetes, benskörhet, metabola syndromet och cancer. LÄS MER